Može li nova južnokorejska serija Hellbound ponoviti uspjeh Squid Gamea?

Može li nova južnokorejska serija Hellbound ponoviti uspjeh Squid Gamea?

Priča uvodi u svijet u kojem se pojedincima najavljuje kada i gdje će umrijeti. Koliko god bježali, sustižu ih gigantska bića

Samo nekoliko mjeseci nakon nevjerojatnog uspjeha južnokorejske serije Squid Game, koja je izazvala veliko zanimanje publike, obarala rekorde gledanost i značajno uticala na pop kulturu te pokretala trendove na društvenim mrežama, što je onda rezultiralo i lavinom novinskih članaka, Netfliks je najavio novu korejsku seriju – misteriju Hellbound.

Netfliks je svoju novu uzdanicu najavio kroz seriju foršpana od kojih zastaje dah, puls ubrzava, a ruke se znoje.
U najavama je objašnjen zastrašujući koncept serije u režiji Yeon Sang-hoa, korejskog reditelja poznatog po akcijskom trileru „Train to Busan“.

Naime, priča nas uvodi u svijet u kojem se pojedincima najavljuje kada i gdje će umrijeti. Koliko god bježali, na kraju ih sustižu gigantska nadnaravna bića koja ih odvlače u pakao, a za njima na Zemlji ostaje samo sprženi kostur.

Haos i strava postaju plodno tlo za uspon religijske skupine koja događaje interpretira kroz prizmu ljudske grešnosti te uspostave božanske pravde. Misterija iza natprirodnih čudovišta te skrivene namjere sekte pokušaće otkriti policijski detektiv, novinar te advokatica i time, posljedično otpetljati klupko usko povezanih događaja.

Tvorci Hellbounda kako kroz vizuelne (mračna atmosfera, hladni tonovi, iznenadne scene nasilja), tako i kroz auditivne podražaje (muzika koja stvara atmosferu iščekivanja te pojačava intenzitet doživljaja) grade sve veću napetost. A kada se tome doda iskonski strah od smrti koji je, čini se, sami DNK ovog projekta, rezultat bi mogao biti dojmljiv.

Hellbound se temelji na web stripu istog imena, koji je takođe autorsko djelo Yeon Sang-hoa.

Riječ je o seriji s elementima fantasyja, horora, akcije te drame, koje će gledaoci moći iskusiti kroz šest epizoda dugu priču prve sezone.

Prva je epizoda premijerno prikazana na ovogodišnjem Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu.

Serija je gledaocima Netfliksa  dostupna od 19. novembra.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.