Putin održao dvosatni govor: NATO priprema napad na Rusiju

Putin održao dvosatni govor: NATO priprema napad na Rusiju

NATO priprema napad na Rusiju.

Ruski predsjednik, Vladimir Putin, održao je svoj 19. govor o stanju nacije. Tradicionalno, ključne teme obraćanja nisu bile prethodno objavljene.

Potparol Kremlja, Dmitrij Peskov istakao je kako je Putin lično pripremao govor i da je imao „desetine telefonskih kontakata i susreta u četiri oka“ s ministrima, zamjenicima premijera i drugim vladinim zvaničnicima. Obraćanje je direktno prenošeno na federalnim televizijskim kanalima i ekranima na otvorenom u velikim gradovima. Na svečanost je pozvano oko 1000 ljudi.

Među njima su članovi oba doma ruskog parlamenta, zvaničnici vlade i predsjedničke administracije, čelnici ustavnog i vrhovnog suda, guverneri, predstavnici vjerskih organizacija, diplomate i novinari, ali i učesnici specijalne vojne operacije koja se odvija na tlu Ukrajine.

Zapadna Rusija mora biti „odgovarajuće zaštićena“ nakon proširenja NATO-a na Švedsku i Finsku, kaže Vladimir Putin. Dodaje kako snage NATO-a „pripremaju napad“ na rusku teritoriju koristeći „najučinkovitije snage za to“.

Poručio je da bi sudbina bilo koje zemlje koja napadne Rusiju bila „mnogo tragičnija“ od svega s čim se ta zemlja prije suočila. „Moraju shvatiti da mi takođe imamo oružje, oružje koje bi ih moglo poraziti na njihovoj teritoriji“, govori Putin dodajući da bi takav potez mogao „podstaći upotrebu nuklearnog oružja“.

„Zar oni to ne razumiju?“ upitao je. Optužio je zapadne zemlje da za sebe misle da su „vrhovne“.

Još je rekao:

„Rusofobija zasljepljuje ljude i lišava ih njihovih racionalnih sposobnosti. Bez Rusije nema čvrstog mira u svijetu“, kazao je gospodin Putin Federalnoj skupštini, prenosi „Index“.

autor:http://nezavisne.com

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.