Ne sanjajte da će Srbija priznati lažno Kosovo

Ne sanjajte da će Srbija priznati lažno Kosovo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas Vjosi Osmani i privremenim prištinskim vlastima da ni ne sanjaju da bi Srbija mogla priznati nezavisnost Kosova.

Vučić je tako odgovorio na pitanje da prokomentariše objavu Osmani da iza svih non-pejpera stoji Srbija, uz konstataciju da je to neistina i laž.

„Ako se oni sada nadaju da bi Srbija prihvatila takvo priznanje Kosova poručio bih da ne sanjaju, a kamoli da Srbija stoji iza takvo nečeg. Ako im je tako lakše, pošto u svemu vide Srbiju, kao lošu, ja nemam šta da kažem. Ja radim svoj posao. Vidim ceo dan slave što ih je ‘Netfliks’ negjde napisao. Šta će im onda UN, imaju ‘Netfliks’, neka gledaju filmove i šutiraju loptu“, rekao je on.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara o non pejperu rekao da nije u prethodne dve noći spavao pet sati, čitajući detalje tog dokumenta. On je rekao da misli da zna ko je morao da učestvuje u sastavljanju i da i dalje analizira.

„Da budem pošten prema vama, u prethodne dve noći nisam spavao pet sati. Umoran sam, mučio sam se, čitajući detalje, gledajući beleške i svoje i zvanične. Non pejper je pravio neko pametan, obrazovaniji od mene, ali i lukaviji. To me dodatno motiviše da više radim. To je kontamacija, gde nam preti pad zastavica, gde je situacija na tabli lošija, ali sve u svemu, partija još traje. Za mene je ovo bilo iznenađenje, i način na koji je to urađeno i ostalo. ne mogu da se baziram na glasinama od nekih kvazi stručnjaka, i zato sam obazriv u davanju odgovora“, rekao je Vučić.

On je dodao da pojava non pejpera znači da će pritisci na Srbiju biti još veći.

„Ja i dalje analiziram, naši timovi analiziraju, i ja moram da znam ko je učestvovao tu. Nije sramota što sam rekao da je neka osoba pametnija od mene. Nisam siguran da su više od toga postigli, ali da, mene je zaista taj papir iznenadio, jer je najpametniji papir do sada. To je do sada nešto najviše ponuđeno, makar neformalno. To nije dobro, užasno je teško i loše“, istakao je Vučić.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.