Nema traga podmornici sa 53 člana posade

Nema traga podmornici sa 53 člana posade

Šest indijskih ratnih brodova traga za indonezijskom podmornicom u kojoj su bila 53 člana posade, koja je nestala juče u vodama nedaleko od Balija, javlja BBC.

Osim brodova u potragu je uključen helikopter. Ukupno u potrazi učestvuje oko 400 ljudi.

Kako piše BBC, za sada su u potragu uključeni i Singapur i Malezija, a pomoć su ponudile Amerika, Australija, Njemačka i Francuska.

Juče je indonezijsko ministarstvo obrane saopšilo da je pronađena naftna mrlja na području gdje je podmornica izgubila kontakt, piše AFP.

BBC navodi kako se za sada ne zna je li taj trag povezan s oštećenjem rezervoara za gorivo ili je signal posade. Prema nekim informacijama do nestanka podmornice došlo je nakon što su zatražili dozvolu da zarone u dublje vode.

„Znamo da je ovo područje dosta duboko“, rekao je za AFP admiral mornarice Julius Widjojono.

Podmornica njemačke proizvodnje KRI Nanggala-402 sa 53 člana posade provodila je vježbu torpedima u vodama sjeverno od Balija, ali nije obavijestila o rezultatima, rekao je ranije glavni komadant oružanih snaga Hadi Tjahjanto.

Podmornica teška 1.395 tona izgrađena je u Njemačkoj 1987. U međuvremenu je bila na dvogodišnjem remontu u Južnoj Koreji te se floti ponovo pridružila 2012.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.