NLO uočen u blizini ruske nuklearne elektrane

NLO uočen u blizini ruske nuklearne elektrane

Prema novim izvještajima, neidentifikovani leteći objekt (NLO) lociran je u blizini nuklearne elektrane u blizini ruskog grada, Sankt Peterburga.

Oko lenjingradske nuklearne elektrane u ruskom gradu SosnovI Bor oglasio se znak za uzbunu, izvijestili su u srijedu lokalni i državni mediji. Objekat se kretao brzinom od oko 200 kilometara na sat na visini od otprilike 10.000 metara, izvijestili su ruski izvori.

Upozorenje je pokrenulo “status posebnog odgovora”, rekao je vojni oficir ruskim internet novinama “Lenta.ru”, rezervni pukovnik Andrej Koškin tada je sugerisao državnim medijima da “ovdje nema ničeg neobičnog, to je redovna situacija”.

“Moguće je da se radi o meteorološkom balonu”, dodao je, koji bi mogao biti “ruskog ili stranog porijekla”. Međutim, ruske vlasti još nisu dale objašnjenje za neidentifikovani objekat.

Objekat je nadgledala ruska vojska, izvijestila je državna novinska agencija “TAS S”.

Nepoznati objekat “kretao se brzinom vjetra”, izvijestio je u srijedu “TAS S” pozivajući se na neimenovani sigurnosni izvor. “To znači da nema motore, odnosno da nije dron, ni letjelica”, nastavio je izvor, dodajući da “nema razloga” za signal za uzbunu.

Međutim, “naš sistem protivvazdušne odbrane u potpunosti je spreman za akciju ako bude potrebno”, rekao je izvor, prema državnim medijima.

Krajem februara ruske su vlasti privremeno zatvorile vazdušni prostor iznad Sankt Peterburga nakon što su kružili nepotvrđeni izvještaji o neidentifikovanom objektu. Svi letovi su nakratko obustavljeni iz Pulkova, glavnog gradskog aerodroma.

Neidentifikovani vazdušni objekat takođe je prijavljen na nebu iznad ruske Rostovske oblasti početkom januara, prema lokalnim zvaničnicima. Regionalni guverner tog područja, Vasilj Golubev, rekao je da su vlasti donijele odluku o “likvidaciji”.

Sistemi protivvazdušne odbrane upozoreni su na “mali objekat u obliku lopte” koji je letio na visini od jedne i pol milje, rekao je Golubev u objavi na “Telegramu”. Nalazio se u blizini sela Sultan Sala i letio je “slobodno u vjetru”, dodao je.

“Nebo je prekriveno protivvazdušnom odbranom”, napisao je Golubev, pozivajući članove lokalne zajednice da “ostanu mirni”.

“Za osiguranje sigurnosti uključene su sve snage i sredstva”, nastavio je.

Od početka 2023. prijavljeno je nekoliko viđenja neidentifikovanih objekata, uključujući nekoliko u vazdušnom prostoru Sjeverne Amerike.

autor:bajaluka-24.com foto:banjaluka-24.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.