Moskva: Na Krimski most je izvršen teroristički napad!

Moskva: Na Krimski most je izvršen teroristički napad!

Obustavljen saobraćaj na Krimskom mostu, ima poginulih.

Dvije osobe su poginule, a jedna osoba, djevojčica, zadobila je teške povrede prilikom nesreće koja se danas desila na Krimskom mostu, javljaju ruski mediji.

Prema podacima lokalnih zdravstvenih ustanova, hitne službe pripremaju djevojčicu za prebacivanje u obližnje medicinske ustanove. Guverner Belgorodske oblasti u Rusiji javio je da su poginula lica, zapravo, roditelji djevojčice. Porodica je iz pomenute Belgorodske oblasti.

U međuvremenu, veliki broj Telegram kanala javlja da je incident na mostu vrlo moguće posljedica terorističkog napada Ukrajine. Iako ruske vlasti nisu zvanično potvrdile ovu informaciju, Glavna obavještajna uprava Ukrajine prokomentarisala je situaciju riječima da je konstrukcija mosta bila suvišna, potvrđujući indirektno da je nesreća mogla biti izazvana namerno, i da iza svega stoji Kijev, prenosi RT Balkan.

Krimski most pogođen je dva puta u noći s nedjelje na ponedjeljak, objavili su ruski vojni blogeri. Dva udara izvedena su na mostu oko 3 sata ujutro po lokalnom vremenu te je dio strukture oštećen, objavio je ruskiTelegram kanal Grey Zone. Eksplozije su se čule oko 3:04 i 3:20 po lokalnom vremenu, objavili su Grey Zone i krimski bloger TalipoV Online Z na Telegramu.

Rusko Ministarstvo saobraćaja potvrdilo je da je oštećena cesta na krimskoj strani mosta, izvještava ruska državna agencija Tass. Ministarstvo nije potvrdilo izvještaj o oštećenju potpornih stubova mosta.

Saobraćaj na mostu je privremeno zaustavljen. Vlasti pozivaju građane da se uzdrže od prolaska preko mosta, a turiste da ostanu u hotelima. Zvaničnici poluostrva dodaju da Krim ima neophodne zalihe prehrambenih namirnica, industrijske robe i goriva, te da nema potrebe za panikom.

Šef Krima Sergej Aksjonov rekao je da bi željeznički saobraćaj mogao da bude ponovo uspostavljen do 9.00 po lokalnom vremenu.

On je na Telegramu zamolio stanovnike regiona i turiste da koriste alternativne kopnene puteve, umjesto Krimskog mosta.

„Uzimajući u obzir trenutnu situaciju, molim stanovnike i goste na poluostrvu da se suzdrže od putovanja preko Krimskog mosta i da, iz bezbjednosnih razloga, izaberu neki alternativni put. Vjerujte samo zvaničnim informacijama“, naveo je Aksjonov, ne precizirajući zbog čega je nastao problem.

autor:http://atvbl.rs

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.