OTELI AVION! Otmičari bili naoružani, odletjeli u Iran

OTELI AVION! Otmičari bili naoružani, odletjeli u Iran

Ukrajinski avion koji je stigao u Avganistan da bi evakuisao Ukrajince otele su nepoznate osobe i odletjele u Iran, rekao je danas zamjenik ministra spoljnih poslova Jevgeni Jenin.

„Prošle nedjelje, naš avion su oteli neki ljudi. U utorak nam je avion praktično ukraden i odletio je u Iran sa neidentifikovanom grupom putnika umjesto da preveze Ukrajince“, rekao je Jenin.

On je dodao da ni sljedeća tri pokušaja evakuacije nisu bila uspješna jer Ukrajinci nisu mogli da stignu do aerodroma u Kabulu, prenio je TASS.

Jenin je rekao da su otmičari bili naoružani, ali nije precizirao šta se desilo sa samim avionom niti da li će Kijev tražiti da letjelica bude vraćena.

On nije rekao ni kako će se Ukrajinci vratiti iz Kabula.

Jenin je napomenuo da je čitava diplomatska služba na čelu sa ministrom spoljnih poslova Dmitrijem Kulebom radila neprestano na ovom pitanju tokom cijele sedmice.

U nedjelju, 22. avgusta, vojni transportni avion sa 83 osobe, uključujući 31 Ukrajinca, stigao je iz Avganistana u Kijev. Evakuaciju iz Avganistana i dalje čeka oko 100 Ukrajinaca.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.