Pariski nadbiskup bio u vezi sa ženom – papa prihvatio njegovu ostavku

Pariski nadbiskup bio u vezi sa ženom – papa prihvatio njegovu ostavku

Papa Franjo prihvatio je ostavku pariskog nadbiskupa Mišela Opetija, nakon što je priznao da je 2012. godine imao vezu sa ženom.

 

Nadbiskup Opeti naveo je u današnjem saopštenju da je ponudio da se povuče kako bi sačuvao eparhiju od podjela, koju bi sumnja i gubitak povjerenja mogli da nastave da izazivaju, preneo je AP.

Vatikan je u saopštenju naveo da je papa prihvatio Opetijevu ponuđenu ostavku i imenovao drugog monsinjora da služi umjesto njega.

Opeti, koji je predvodio parisku crkvu od 2018. godine, poslao je pismo papi Franji u kojem je ponudio da podnese ostavku nakon izvještaja u časopisu „Poan“, u kojem se navodi da je imao intimni odnos sa ženom uz njen pristanak.

On je rekao listu „Poan“ da nije imao seksualne odnose sa ženom, ali je list naveo da se u članku oslonio na nekoliko anonimnih izvora koji su rekli da su vidjeli imejl iz 2012, koji je Opeti greškom poslao svojoj sekretarici.

On je negirao da je autor imejla.

„Molim za oproštaj one koje sam mogao da povrijedim i uvjeravam vas u svoje duboko prijateljstvo i molitve“, istakao je Opeti u svom saopštenju.

 

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.