RAKETE PALE U PREDGRAĐE JERUSALIMA: Sve opcije su na stolu

RAKETE PALE U PREDGRAĐE JERUSALIMA: Sve opcije su na stolu

Sukobi koji su izbili između izraelske vojske i Palestinaca na Hramovnoj gori u Jerusalimu dobili su novu, nasilniju dimenziju.

Budući da je isteklo vreme za ultimatum Hamasa, da će napasti ukoliko se izraelske snage bezbjednosti ne povuku, oglasile su se sirene i rakete su pale u predgrađe Jerusalima.

Prema podacima Palestinskog Crvenog polumjeseca, 278 Palestinaca povrijeđeno je u neredima.

Ministri u Vladi Izraela, koji su članovi visokog bezbjednosnog savjeta odobrili su masivne vazdušne napade na Gazu, ali ne i kopnene operacije, prenosi portal Ynet.

„Hamasu mora biti nanet težak udarac, a opet, svi razumiju naša ograničenja“, rekao je izraelski zvaničnik tom portalu.

Neimenovani zvaničnik vlade očekuje da će neprijateljstava biti okončana za dva ili tri dana.

„U narednih nekoliko dana Hamas će osetiti ‘dugačku ruku’ (izraelske) vojske“, rekao je portparol IDF Hidaj Zilberman.

Portparol kaže da se vojska priprema za širok spektar mogućnosti, uključujući i kopnenu operaciju, kao i povratak ciljanih ubistava vođa Hamasa.

„Sve opcije su na stolu“, dodao je Zilberman.

Izraelske bezbjednosne snage gađale su položaje militantne organizacije Hamas u Pojasu Gaze kao odgovor na raketni napad na Izrael.

Palestinci navode da je na sjeveru Pojasa Gaze pogođen motocikl, a da su najmanje dvije osobe povrijeđene u drugom napadu nedaleko od mjesta Bejt Hanun, piše list „Jerusalim post“.

Izraelske snage nisu potvrdile da su izvršile udare.

Više stotina Palestinaca tokom vikenda i jutros sukobilo se sa izraelskom policijom kod džamije Al Aksa zbog eventualne deložacije palestinskih porodica iz naselja na istoku Jerusalima.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.