Razbijena narko banda koja je rasturala drogu po Austriji, vođa iz BiH

Razbijena narko banda koja je rasturala drogu po Austriji, vođa iz BiH

Razbijena narko banda.

Nakon nekoliko mjeseci intenzivne istrage, policija Salcburga i Gornje Austrije uspjela je da razbije narko bandu koja je djelovala u ovom području, a na čijem se čelu nalazio narkobos iz BiH.

Kako je utvrđeno, oni su u proteklom periodu preprodali 26 kilograma kokaina i 334 kilograma kanabisa.

Naime, u maju mjesecu je uhapšeno devet osoba kod kojih su pronađeni određeni tragovi koji su doveli do samog vrha ove bande i daljih hapšenja.

A, sve je počelo prošle godine kada su uhapšena dva državljanina Srbije i jedan Austrijanac kod kojih je pronađeno 12 kilograma kanabisa i 100 grama kokaina. Policija je shvatila da oni rade za nekog, pa su tako istragom došli do 35-godišnjeg državljanina BiH, koji je bio nastanjen u Salcburgu, a koji je i nakon hapšenja svojih ljudi, nastavio sa radom. Tada je ovaj državljanin BiH postao glavni fokus istrage.

“Naravno, on je i dalje imao svoje ljude sa kojima je nastavio da radi. Drogu je dovozio iz inostranstva, skladištio je u Salcburgu i preprodavao po cijelom regionu Gornje Austrije”, stoji u saopštenju.

Njegova desna ruka je bio njegov brat, koji je živio u Ansfeldenu. Svi uhapšeni su dobi između 26 i 53 godine, od kojih je većina imala prijavljeno boravište u Salcburgu. Svi oni vuku porijeklo sa Balkana, a najviše ih je iz BiH, Srbije i Hrvatske.

Pod istragom su i navodni kupci tj. njihove redovne mušterije. Svi osumnjičeni nalaze se u pritvoru, a ukoliko budu osuđeni, neke od njih čeka i do 15 godina zatvorske kazne.

autor:http://nezavisne.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.