Ruske snage nastavile intenzivne napade na infrastrukturu Ukrajine, svi ciljevi pogođeni

Ruske snage nastavile intenzivne napade na infrastrukturu Ukrajine, svi ciljevi pogođeni

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su Oružane snage Rusije nastavile da izvode intenzivne napade na objekte vojne uprave i energetskog sistema Ukrajine. Cilj napada je postignut, svi naznačeni objekti su pogođeni, navedeno je u saopštenju.

 

„Oružane snage Rusije su danas nastavile da izvode intenzivne napade visokopreciznim oružjem velikog dometa, iz vazduha i s mora, po objektima vojne uprave i energetskog sistema Ukrajine. Cilj napada je postignut, naznačeni objekti su pogođeni“, navedeno je u Ministarstvu odbrane Rusije.

Portparol Ministarstva Igor Konašenkov je, takođe, rekao da je odbijen napad dvije ukrajinske čete u pravcu Kupjanska, da je protivnik potisnut na početne pozicije i da je izgubio do 40 vojnika.

Ruska vojska je u protekla 24 sata odbila sve kontranapade ukrajinskih snaga u pravcu Zaporožja.

„U zaporoškom pravcu protivnik je preduzeo kontranapade uz pomoć tri taktičke grupe na području naselja Nikolskoj, Novomajorsko i Stepno u Donjeckoj Narodnoj Republici. Svi napadi su odbijeni. Likvidirano je više od 30 ukrajinskih vojnika, kao i jedan tenk i tri borbena oklopna vozila“, rečeno je u Ministarstvu.

U Marjansku, u Dnjepropetrovskoj oblasti, ruska avijacija je oborila ukrajinski avion Mi-24, dok je u Donjeckoj Narodnoj Republici uništeno skladište s raketama za američke višecijevne raketne sisteme „Hajmars“.

„Uništene su dvije baze za skladištenje goriva za ukrajinsku vojnu tehniku na području gradova Dnjepropetrovsk i Pavlograd u Dnjepropetrovskoj oblasti, pet skladišta municije i raketno-artiljerijskog naoružanja, uključujući ujedinjenu grupaciju Oružanih snaga Ukrajine ‘Primorje’ u oblasti grada Nikolajeva. Na području naselja Pretečino u Donjeckoj Narodnoj Republici uništeno je skladište municije za američke sisteme ‘Hajmars’“, naveo je Konašenkov.

Ruski kompleksi protivvazdušne odbrane su u protekla 24 sata oborili sedam ukrajinskih bespilotnih letjelica i 15 projektila za višecijevne raketne bacače „Hajmars“, kao i šest protivradarskih raketa „Harm“.

Ukrajinske snage su ponovo pokušale da napreduju u pravcu Nikolajeva i Krivog Roga, ali su odbijene na početne pozicije, izgubivši do 150 vojnika.

„Ukrajinska vojska je ponovo, bez uspjeha, pokušala da forsira i rijeku Žrebec u Luganskoj Narodnoj Republici, likvidirano je više od 80 militanata“, dodaje se u saopštenju.

(Sputnjik, foto: AFP)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.