Skandal zbog pijanki kod Borisa DŽonsona tokom karantina

Skandal zbog pijanki kod Borisa DŽonsona tokom karantina

Britanski premijer Boris DŽonson mora da se pozabavi ponašanjem pojedinih članova svog kabineta zbog okupljanja i opijanja članova vlade u njegovoj rezidenciji tokom karantina uvedenog zbog širenja korona virusa, poručio je predsjednik britanskih konzervativaca Oliver Dauden.

U vrijeme kada su stroga pravila zabranjivala skoro sva javna okupljanja u Velikoj Britaniji DŽonson je u maju 2020. godine organizovao prvo okupljanje u bašti svoje rezidencije kada je pozvao članove svoje vlade da dođu i da ponesu svoje alkoholno piće, zbog čega se nedavno javno izvinio, prenosi Rojters.

U javnosti vlada većinski stav da britanska vlada nije poštovala pravila koja je sama uvela tokom pandemije, a u toku je interna istraga povodom navedenog nedozvoljenog okupljanja, ali i još dva odvojena slična skupa organizovana uoči sahrane princa Filipa, kada je kraljica Elizabeta II bila u dubokoj žalosti.

„Moramo da saznamo činjenice i onda bi premijer trebalo da efikasno reaguje i da se pozabavi kulturom koja vlada u Dauning stritu“, izjavio je danas Dauden za Bi-Bi-Si.

Zbog ovog skandala pojavili su se glasni pozivi DŽonsonu da podnese ostavku, čak i iz njegove stranke, a najnovija istraživanja javnog mnjenja pokazuju da konzervativci daleko zaostaju za opozicionom Laburističkom strankom.

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.