Svirepi „Igor Srbin“ kriv za trostruko ubistvo, presudu čekao u „kavezu“

Svirepi „Igor Srbin“ kriv za trostruko ubistvo, presudu čekao u „kavezu“

Norbert Feher, poznat i pod pseudonimima Igor Vaclavić, Igor Rus ili Igor Srbin, porijeklom iz Srbije, proglašen je krivim u Španiji za trostruko ubistvo.

On je u Španiji ubio dvoje policajaca i jednog civila, a u Italiji ga sumnjiče za dva ubistva tokom pljački.

Sud u španskom gradu Teruelu proglasio je Fehera krivim za trostruko ubistvo počinjeno 2017. godine u pokrajini Aragon, objavio je AFP.

Tužilaštvo traži kaznu doživotnog zatvora, a sud će je izreći sljedeće nedjelje.

Feher je u januaru prošle godine u Španiji osuđen na 21 godinu zatvora zbog pokušaja dvostrukog ubistva neposredno pred njegovo hapšenje u toj zemlji 2017. godine.

Feher, koji je imao niz lažnih identiteta, predstavljajući se kao bivši vojni specijalac ili špijun, smatra se izuzetno opasnim, pošto je i u zatvoru napao dva čuvara oštrim predmetom, a tokom suđenja bio je u specijalnom „staklenom kavezu“, boksu od neprobojnog pleksiglasa.

On je imao i tri identiteta, srpski, hrvatski i italijanski, a španski i italijanski mediji navode da su poslednja dva lažna, te da se u Italiju preselio iz Subotice 2006. godine.

Feher je posle optužnice za ubistva u Italiji, iz te zemlje pobjegao u Španiju. Italija je od Španije tražila njegovo izručenje zbog ubistava, ali su španske vlasti odlučile da mu se sudi u toj zemlji za više zločina, među kojima su ubistva, pokušaji ubistva, kriminalno udruživanje.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.