Oslobođeno je oko 90-95 odsto Marijupolja

Oslobođeno je oko 90-95 odsto Marijupolja

Oslobođeno je oko 90-95 odsto Marijupolja, posljednje mjesto gdje se kriju banditi je veliki metalurški kombinat „Azovstalj“, izjavio je čečenski lider Ramzan Kadirov.

„Na slobodnu teritoriju grada postepeno se vraća život. Ljudi izlaze na ulice iz svojih skloništa, umorni od kanonade eksplozija i gladi. Neki čak voze i automobile, ima i onih koji su se predomislili da odu u Rostov na Donu i privatnim prevozom se vratili u Marijupolj“, napisao je Kadirov na svom kanalu na Telegramu.

Od početka eskalacije u Ukrajini, granicu sa Rusijom prešlo je 492,9 hiljada izbeglica, od kojih 100,1 hiljada djece. Masovna evakuacija civila počela je u republikama Donbasa nakon zaoštravanja situacije sredinom februara.

Tokom protekla 24 časa Rusija je izvela 14 humanitarnih akcija u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, Kijevskoj i Hersonskoj oblasti, tokom kojih je građanima predato 308 tona osnovnih namirnica i potrepština, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ukrajinske snage neće dobiti koridor za izlazak iz Marijupolja, izjavio je predstavnik Narodne milicije Donjecke Narodne Republike Eduard Basurin.

Prema njegovim riječima, pripadnici Oružanih snaga Ukrajine ubijali su civilno stanovništvo grada, pa se smatraju zločincima.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.