U tornadu u SAD stradalo pet osoba porijeklom iz BiH, od kojih četvoro djece

U tornadu u SAD stradalo pet osoba porijeklom iz BiH, od kojih četvoro djece

U seriji tornada koji su pogodili Kentaki u SAD poginulo je najmanje 100 ljudi, a strahote nepogode pretrpjeli su i stanovnici ove savezne američke države koji su porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

 

Prema informacijama iz Ministarstva inostranih poslova BiH, generalni konzulat u Čikagu je zaprimio nezvanične informacije da među nestalim osobama ima i osoba porijeklom iz BiH.

Pretpostavlja se da je riječ o dvije porodice, međutim nepoznato je da li je riječ o državljanima BiH ili osobama koje su porijeklom iz BiH.

Sve detaljnije informacije se provjeravaju, kazali su juče iz pomenutog ministarstva.

Kako saznaje Klix, u dijelu Kentakija stradali su članovi porodice porijelom iz BiH.

„Među žrtvama je pet članova porodice Bešić. Riječ je o odrasloj ženskoj osobi, kao i o četvero maloljetnika koji su djeca od dva brata. Najstarije dijete je imalo osam, a najmlađe pet mjeseci“, kazao je naš izvor.

Tornado je napravio i veliku materijalnu štetu, a uništena je fabrika jednog biznismena porijeklom iz BiH.

Riječ je o jednoj od fabrika koja se bavi preradom dijelova za automobilsku industriju, a koju je tornado u potpunosti uništio.

Prema procjenama, šteta na fabrici iznosi više od 15 miliona dolara, a ukupna šteta koja je nastala nakon jedne od najgorih serija tornada će se zbrajati u milijardama dolara.

Iz Kentakija poručuju da će se materijalna šteta nadoknaditi, ali da su ljudske žrtve su nenadoknadive.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.