Zelenski: Pripremamo se za narednu rundu pregovora

Zelenski: Pripremamo se za narednu rundu pregovora

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je izjavio da se Ukrajina priprema za narednu rundu pregovora sa Rusijom u cilju postizanja mira.

„Večeras, pošto se naša delegacija vrati sa razgovora u Bjelorusiji, saslušaću njihov izveštaj. Spremaćemo se za naredne runde razgovora u ime Ukrajine radi postizanja mira“, izjavio je Zelenski u video obraćanju objavljenom na Telegramu, a prenosi agencija TAS S.

Zelenski je kazao i da su toku napori da se evakuiše oko 18.000 ljudi iz Kijeva i drugih gradova preko više humanitarnih koridora, i upozorio je ruske snage da ne krše obećanja o prekidu vatre, prenosi agencija AP.

On je ponovo zatražio međunarodnu podršku u oblasti vazduhoplovstva, poručujući „pošaljite nam avione“, dok je ruske vojnike pozvao da odu.

„Naš gotovo dvonedjeljni otpor vam je pokazao da se nećemo predati, jer je ovo naš dom. To su naše porodice i djeca. Borićemo se dok ne budemo mogli da povratimo našu zemlju. Još uvijek možete da se spasete ako samo odete kući“, izjavio je Zelenski.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.