Vozač nije poštovao signalizaciju: Teretni voz ŽRS naletio na traktor

Vozač nije poštovao signalizaciju: Teretni voz ŽRS naletio na traktor

Teretni voz naletio na traktor u Modriči.

Teretni voz Željeznica Republike Srpske danas je na pružnom prelazu u Modriči naletio na traktor koji nije poštovao saobraćajnu signalizaciju.

Udes se dogodio u 12:25 časova na pružnom prelazu na ukrštanju između Koprivne Gornje i Vranjaka. Pričinjena je šteta na traktoru, ali i na lokomotivi.

Iz Željeznica ističu da je mašinovođa postupio po propisima, davao zvučne signale upozorenja i kočio, ali se udes nije mogao izbjeći.

Ovaj prelaz osiguran je saobraćajnim znakovima na putu i trouglom preglednosti.

Na lice mjesta su pored službe Hitne pomoći izašli i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i Komisija za vanredne događaje ŽRS.

Iz ŽRS su ukazali na važnost da vozači poljoprivredne mehanizacije, kao i svi ostali učesnici u drumskom saobraćaju pri svakodnevnom prelasku preko pruge budu maksimalno oprezni i odgovorni, poštujući saobraćajnu signalizaciju.

Svim učesnicima u saobraćaju upućen je apel da poštuju saobraćajnu signalizaciju pri prelasku preko pruge, bezbjedno se zaustave ispred pružnog prelaza, sačekaju da voz prođe i tek tada nesmetano nastave vožnju.

Teretni voz naletio na traktor u Modriči

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.