Detalji ubistva u Gradačcu: Tijelo majke pronašla kćerka

Detalji ubistva u Gradačcu: Tijelo majke pronašla kćerka

Tijelo majke pronašla kćerkaMještane Gradačca uznemirila je vijest o pronalasku mrtve žene, a iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) objavili su prve detalje vezano za događaj.

Kako je istaknuto, beživotnu ženu u kući je pronašla njena ćerka. Kako je kazala portparolka Uprave policije MUP-a TK Adnana Sprečić, u srijedu uveče oko 19.05 sati, Policijskoj stanici Gradačac javila se A.B., koja je kazala da je u kući svoje majke H.M. (1961.) zatekla njeno beživotno tijelo.Kako saznaje portal „Avaza“ ubijena je Halida Mujedinović.

„Na mjesto događaja odmah po prijavi, upućena je patrola policije PS Gradačac koja je potvrdila navode prijave te obezbjeđuje mjesto događaja.

Tijelo majke pronašla kćerka

Dolaskom dežurne ekipe Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Gradačac i ljekara mrtvozornika na mjestu događaja konstatovana je smrt H.M.“, navela je Sprečić.

O događaju je obaveštena dežurna tužiteljka, koja je izašla na mesto događaja te rukovodi uviđajem, kojeg vrše istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a TK.

Kako je Kliks ranije objavio, pozivajući se na policijski izvor, u ovom slučaju postoje indicije da je nesretnu ženu ubio njen suprug, a koji je nakon toga otišao u Srebrenik gdje je izvršio samoubistvo vješanjem.

autor: klikx.ba / foto: avaz.ba

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.