Trenutno stabilizacija, treba ubrzati imunizaciju

Trenutno stabilizacija, treba ubrzati imunizaciju

Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj u fazi je stabilizacije i to može pružiti šansu da proces vakcinacije bude što brži i uz što veći obuhvat građana, rekao je direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković.

„Proces vakcinacije se nastavlja i cilj nam je da za što kraće vrijeme obuhvatimo što veći broj građana i da odziv i kada dođemo u treću fazu bude isti kao sadašnji odziv starijih od 65 godina kojim smo vrlo zadovoljni“, rekao je Zeljković.

On je naveo da se u svim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj nastavlja vakcinacija protiv virusa korona i da se očekuje stizanje dodatnih količina vakcina.

„Zahvaljujući Vladi Republike Srpske i sredstvima koja su obezbijeđena, Bolnica u Bijeljini i sve ostale bolnice u Srpskoj koje vrše pi-si-ar testiranje i dalje će pružati dijagnostiku na utvrđivanju prisustva virusa korona“, najavio je Zeljković.

Nažalost, kako je naveo, virus u svijetu nije usporio svoje djelovanje u određenim zemljama i one predstavljaju osnov za zabrinutost za naredni period.

„Borba protiv virusa korona i dalje traje i mi ćemo ovaj rat sigurno da dobijemo, ali uz odgovorno ponašanje svih nas“, ocijenio je Zeljković.

Prema njegovim riječima, ta borba mora biti na principu solidarnosti u smislu poštovanja epidemioloških mjera koje su usmjerene na pojedinca, kao što je nošenje zaštitnih maski i fizička distanca, pojačana lična higijena i dezinfekcija, ali i mjere koje su usmjerene na zajednicu.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.