Poreska ponovo blokirala Akvanu, upitan i rad olimpijskog bazena

Poreska ponovo blokirala Akvanu, upitan i rad olimpijskog bazena

Poreska uprava ponovo je blokirala račun preduzeća Akvana, potvrdili su u ovom preduzeću.

Iz Akvane ističu da se radi o starom dugu, te da ovakiv potezi dovode u pitanje rad preduzeća kao i rad bazena u kome treniraju mnogi sportisti.

– Napominjemo da je ovo već sedma blokada u posljednjih osam mjeseci koju je Poreska uprava izvršila prema našem preduzeću, a da do 2021. godine nijednom nije bio pokrenut postupak prinudne naplate od strane Poreske uprave. Nažalost ova, da je nazovemo, represija je sve učestalija prema našem preduzeću i dovodi u pitanje njegov opstanak – navode u Akvani, te ističu da novo rukovodstvo, za razliku od ranijeg, redovno isplaćuje plate radnicima.

Ističu da iako Akvana u posljednjih godinu dana redovno izmiruje sve obaveze prema zaposlenicima i dio obaveza prema Poreskoj upravi pritisak je sve veći, te da se plaše da bi, ukoliko se ne nađe rješenje, preduzeće moralo prekinuti proces rada.

– Šta znači prekid rada u Akavani? U prvom redu prestanak rada Gradskog olimpijskog bazena koji je jedini sportski objekat tog tipa, ne samo u banjalučkoj regiji nego i u Republici Srpskoj. Gradski olimpijski bazen dnevno posjeti preko 500 sportista i rekreativaca. Na GOB- u se svakodnevno održavaju trenažni procesi više plivačkih i vaterpolo klubova, a nerijetko su gosti bazena i sportske ekipe iz okruženja (Srbije, Hrvatske, Slovenije…) i prestanak rada bazena bi predstavljao ogroman problem za sve navedene korisike usluga – navode oni.

Ističu da je prekid kontinuiteta rada sportskih klubova nešto što narušava proces rada i značajno šteti razvoju sporta.

– Na GOB-u se svakodnevno vrši obuka banjalučkih mališana, neplivača, što smatramo izuzetno društveno korisnim učinkom, koje Akavan svakodnevno omogućuje našim najmlađim sugrađanima u sklopu redovnih radnih aktivnosti a prekid procesa rada bi i to onemogućio. Dalje, Akavana zapošljava blizu 60 radnika i prekid rada bi doveo u pitanje egzistenciju 60 porodica – navode u Akvani.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.