Ubistvo Danke Ilić: POZAJMILI AUTO DA BI PREMJESTILI DANKINO TIJELO? Osumnjičeni Janković uzimao kola od prijatelja

Ubistvo Danke Ilić: POZAJMILI AUTO DA BI PREMJESTILI DANKINO TIJELO? Osumnjičeni Janković uzimao kola od prijatelja

Ubistvo Danke Ilić

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru juče su saslušana još dva svedoka u slučaju ubistva Danke Ilić (2) iz Bora, za čiju smrt su osumnjičeni radnici JKP „Vodovod“ iz Bora, Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50), a nakon njihovog saslušanja moglo bi da dođe do pomaka u istrazi.

Kako saznajemo, u tužilaštvu su juče svedočili Goran Pavić, bivši direktor JKP „Vodovod“ iz Bora, koji je, podsetimo, iz moralnih razloga dao ostavku nakon hapšenja svojih radnika Dragijevića i Jankovića.

Pored njega saslušan je i prijatelj osumnjičenog Srđana Jankovića, od koga je on često pozajmljivao autombil.

Goran PavićFOTO: NEMANJA NIKOLIĆ, FACEBOOK

Važna pitanja

– Ova dva svedoka govorila su o tome kako su se osumnjičeni ponašali od 26. marta kada je Danka nestala, pa sve do 4. aprila kada su oni uhapšeni.

Postavljana su im pitanja i o njihovom kretanju, kao i o korišćenju vozila – kaže naš izvor i dodaje da je nekadašnji dirketor borskog „Vodovoda“ svedočio o tome da li su i koliko puta Janković i Dragijević koristili službeni automobil posle 26. marta.

– Pavić je dao izjavu vezanu za putne naloge od 26. marta, kada je Danka nestala, i sve podatke o tome kada su uhapšeni otišli na intervenciju u Banjsko polje toga dana, zatim kada su se vratili, ko ih je od kolega video, šta su pričali sa kolegama i da li on nešto o tome zna.

Takođe, pitanje je i o svemu što je vezano za njihovo kretanje i narednih dana, do hapšenja 4. aprila, odnosno da li su koristili slušbeno vozilo u tom periosu, da li su eventualno bez prijave uzimali vozilo – kaže naš izvor.

Ubistvo Danke Ilić

Drugi svedok koji je takođe ispitan, prijatelj osumnjičenog Srđana Jankovića, odgovarao je na pitanja u vezi sa svojim automobilom koji je pozajmljivao Jankoviću.

– Pitali su Jankovćevog prijatelja da li je Jankoviću pozajmljivao auto u periodu od 26. marta do 4. aprila, ne bi li se eventualno došlo do saznanje da li je Janković možda tim autom premestio telo devojčice – kaže izvor i dodaje da će tužilaštvo upoređivati izjave svedoka sa izjavama osumnjičenih i izjavama drugih svedoka.

Danka Ilić, Srđan Janković, Dejan DragijevićFOTO: NEMANJA NIKOLIĆ

Upoređivanje iskaza

– Ako eventualno dođe do određenih poklapanja u izjavama, može se reći da će doći do pomaka u istrazi, odnosno do koraka napred kada je reč o otkriću lokacije na koju je premešteno telo Danke Ilić – objašnjava nam sagovornik i podseća da su osumnjičenji, kako je jedan od njih priznao, Dankino telo premestili na tajnu lokacij 28. marta, dva dana nakon što su je, kako je rekao, udarili službenim kolima u Banjskom polju, pa uneli u vozilo i ubili.

– Saslušanje svedoka zakazano je i za 28., a do sada je ukupno saslušano 19 svedoka – podseća izvor Kurira.

Veštačenja: Čeka se GPS

Od nestanka, a kako se sumnja i ubistva Danke Ilić, prošla su dva meseca. U istrazi je do sada završeno neuropsihijatrijsko veštačenje osumnjičenih.

– Veštačenje je pokazalo da su obojica osumnjičenih za Dankino ubistvo uračunljivi.

Takođe, u toku je i veštačenje GPS uređaja iz automobila „fiat panda“ kojim su, kako se sumnja, u Banjskom polju udarili devojčicu. 

To veštačenje bi trebalo da pokaže tačnu putanju njihovog kretanja u kritičnom periodu.

Pored ova dva veštačenja, urađeno je i veštačenje DNK tragova nađenih u tom autu.

Deo analiza je gotov, dok se na drugi deo još čeka – podseća izvor.

autor: http://kurir.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.