Ukinuta presuda za ubistvo Slaviše Krunića!

Ukinuta presuda za ubistvo Slaviše Krunića!

Ukinuta presuda za ubistvo Slaviše Krunića.

Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presudu za ubistvo vlasnika ”Sektor sekjuritija” Slaviše Krunića, njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića i pokušaja ubistva vozača Gorana Ilića i predmet vratio na novo suđenje Okružnom sudu u Banjaluci, potvrđeno je za ATV.

Optuženi su Benedi Đukanović i Rodoljub Gajić, koji su prvostepenom presudom bili osuđeni na 40, odnosno 20 godina zatvora, te Еmilio Baldo koji je oslobođen krivice.

”Sudsko vijeće je uvažilo žalbe Republičkog javnog tužilaštva, ali i branilaca optuženih. Prvostepena presuda je ukinuta i predmet je vraćen na novo suđenje Okružnom sudu u Banjaluci”, rekla je za ATV Jelena Despotović, sekretar Vrhovnog suda Republike Srpske

Nakon odluke, sud je optuženom Đukanoviću i Gajiću produžio mjeru pritvora, dok će se Baldo braniti sa slobode.

Prvostepenom presudom Đukanoviću je izrečena najveća kazna u istoriji pravosuđa Srpske od reforme 2003. godine. Za teško ubistvo izrečena mu je kazna od 39 godina zatvora, a za nedozvoljeno posjedovanje automatske puške osuđen na dvije godine, što je objedinjeno u jedinstvenu od 40 godina zatvora. Gajić je osuđen za pomaganje u ubistvu, a Baldo oslobođen za učešće u zločinu.

U prvostepenoj presudi se navodio da je Đukanović je bio direktan izvršilac ubistva, zajedno sa Željkom Kovačevićem, koji je ubijen u razmjeni vatre sa preživjelim Ilićem. Gajić, koji je radio u obezbjeđenju Krunićeve djece i supruge, zločin je pomogao tako što je Kovačeviću otkrio detalje o Krunićevom kretanju, pratnji, načinu obezbjeđenja, naoružanu koje su tjelohranitelji nosili…

Krunić i Pavlović su ubijeni 22. aprila 2019. godine na lokalnom putu u Glamočanima kod Banjaluke. Izrešetani su u „tojoti lend kruzer” na putu za Krunićevu vikendicu, u kojoj je njegova porodica boravila zbog renoviranja stana, što su i ubice znale.

Kada je vozilo usporilo na putu, ubice su sa dvije strane otvorile rafalnu paljbu ka automobilu. Iz jedne puške ispaljeno je najmanje 20, a iz druge 16 metaka. Krunića je više hitaca pogodilo u glavu, a Pavlovića u grudni koš i obojica su na mjestu ostali mrtvi. Ilić je ranjen u oba koljena i ruku. Tako ranjen je ispao iz auta i iz pištolja „glok 17“ ispalio čitav okvir ka napadačima i pritom ubio Kovačevića, koji je pogođen u butinu i umro je usljed iskrvarenja.

Osim visokih zatvorskih kazni, prvostepenom presudom sud je usvojio i odštetni zahtjev porodice ubijenog Krunića, po kojem su dvojica osuđenih dužni da im na ime duševnog bola solidarno isplate 100.000 KM. Tačnije, po 20.000 KM za njegovo četvoro djece i suprugu Tamaru Krunić.

S druge strane Pavlovićeva udovica Tatjana i njihov sin su sa odštetnim zahtjevom tada upućeni na parnicu jer, kako je obrazloženo, sudu nisu dostavljeni svi potrebni dokazi o bračnom statusu, rodni list djeteta i drugi potrebni podaci. Ranjeni Goran Ilić sudu uopšte nije dostavio odštetni zahtjev.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.