Vrlo opasne izjave, Srbi moraju biti pametni

Vrlo opasne izjave, Srbi moraju biti pametni

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Milomir Savčić ocijenio je kao vrlo opasnu i kao uvredu za srpski narod izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića u kojoj se srpskom narodu u BiH prijeti ratom.

Savčić je rekao da predstavnici Republike Srpske moraju biti vrlo oprezni, pametni i da ovakve izjave shvate krajnje ozbiljno.

„Nedopustivo je sa bilo koje strane pozivanje na rat i na ratnohuškačku politiku“, rekao je Savčić Srni, komentarišući Izetbegovićevu izjavu „da je spreman stati pred ljude ukoliko dođe do ratnih sukoba“ i da bi „radije umro nego da genocidaši zavladaju dijelom BiH“.

Savčić je upitao kako „neko ko nekoga vrijeđa, nekome prijeti, nekome želi da nametne svoju vlast, da odlučuje u njegovo ime i da mu bira predstavnike“ – misli da zajedno živi sa srpski narodom u BiH?

„Ko su genocidaši, kakav je to rječnik čovjeka koji predstavlja ili misli da predstavlja dio najbrojnijeg naroda u BiH? Je li to rječnik nekoga ko želi da bude na čelu BiH i kako misli da zadrži Srbe ovdje“, istakao je Savčić.

On je podsjetio da je muslimanski ratni lider Alija Izetbegović govorio da neće biti rata, jer je „jedno govorio, a drugo radio, kao što to radi i Bakir Izetbegović“.

„Tu nema tu nikakve razlike. Treba čitati svaki dan `Islamsku deklaraciju` u kojoj Alija Izetbegović poručuje da nema mira i tolerancije sa neislamskim življem“, zaključio je Savčić.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović rekao je za kanal „O“ da ne može reći da neće biti rata i da bi „radije danas umro nego dopustio da genocidaši zavladaju dijelom BiH“.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.