Vučić pita Bećirovića i Čamparu: Da li hoćete da se miješam ili nećete?

Vučić pita Bećirovića i Čamparu: Da li hoćete da se miješam ili nećete?

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da političari iz Sarajeva stalno spočitavaju Beogradu da se miješa u unutrašnje odnose u BiH, iako to nema veza sa istinom.
Vučić je naglasio da bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović i federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara svojim zahtjevima pokazuju da ne znaju da li hoće da se Srbija miješa u unutrašnja pitanja BiH ili to ne žele.„Mi kada krenemo da razgovaramo sa nekim, oni samo na osnovu toga pitaju što se mešamo u njihove unutrašnje odnose, a sada traže da se mešam i zaustavim Dodika. Je l hoćete da se mešam ili ne mešam?“, upitao je Vučić, komentarišući kritike Bećirovića i Čampare da se kao predsjednik Srbije ne ograđuje od izjava predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.
Vučić je naglasio da njegov posao nije da opominje šta će ko da govori, kao ni da stalno odgovara na zamjerke bošnjačkih političara koji ga, kako je naveo, napadaju zato što imaju problem sa Republikom Srpskom.

„Napali su me jer ne mogu da objasne Bošnjacima u BiH da im je problem Republika Srpska i zato pričaju da uvek ima neko veći, a to je Srbija, pa to tako pravdaju. Nikada nisam rekao ništa protiv BiH i njenog naroda“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu i dodao da je bolje da ne pokazuje šta Bećirović u svojim knjigama piše o Srbima i Srbiji.

On je rekao da Srbija ima najbolji mogući odnos prema Bošnjacima i istrpjeće i to što njihovo rukovodstvo želi loše odnose.

„Istrpećemo jer želimo da se taj naš najbolji odnos održi. Ali, ako hoćete lošije odnose sa Srbijom, samo kažite. Ali, znajte da to neću da radim“, poručio je Vučić.

autor: Agencije, foto: Tanjug.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.