VULIN JASAN: U teškim trenucima svi postajemo oružane snage

VULIN JASAN: U teškim trenucima svi postajemo oružane snage

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je polaznicima Centra za policijsku obuku da u teškim trenucima svi postaju oružane snage i da moraju biti spremni da zaštite zemlju i narod.

Vulin je objasnio da je Srbija suviše mala zemlja da bi policija mogla da bude samo policija, a vojska samo vojska, ali kada je teško, u trenucima muke i nevolje svi postaju oružane snage.

„Moramo biti spremni da zaštitimo zemlju i narod bez obzira koje je boje naša uniforma i šta na njoj piše“, rekao je Vulin tokom obraćanja polaznicima 27. klase Centra za osnovnu policijsku obuku, koji su na Fruškoj Gori imali terensku obuku.

On je dodao da ništa što su radili nije bez razloga i povoda, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Načelnik 27. klase Nemanja Perišić precizirao je da se ova klasa školuje za granične policajce i da će njihova obuka biti gotova do kraja godine.

„Na terenskoj obuci obradili smo teme važne za njihov budući rad u ruralnim uslovima. Obučavamo ih za policijsku taktiku, strojeve radnje sa oružjem, deo osnovne topografije“, rekao je Perišić i dodao da je na obuci 251 polaznik.

Polaznici su naveli da su terenskoj obuci već sedam mjeseci i da su naučili formacijsko kretanje i znake, zasjedu i antizasjedu, pravilno maskiranje i drugo.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.