Završeno saslušanje oca male Vanje: Aleksandar negira umiješanost u OTMICU I UBISTVO

Završeno saslušanje oca male Vanje: Aleksandar negira umiješanost u OTMICU I UBISTVO

Završeno saslušanje oca male Vanje.

Saslušanje oca Vanje Gorčevske (Đorčevske) je završeno, a policija kaže da on i dalje negira umiješanost u otmicu i ubistvo.

Aleksandar, u suštini negira da je umiješan u otmicu i ubistvo svoje kćerke Vanje.

To je postalo jasno danas popodne nakon što je završeno njegovo saslušanje u Krivičnom sudu.

Policija i tužilaštvo juče su saopštili medijima da je otac podijelio otmičarima informacije i detalje u vezi sa mjestom i vremenom u kojem će Vanja krenuti u školu.

Nestala djevojčica iz Makedonije
FOTO: МИНИСТЕРСТВО ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ / SCREENSHOT

Prema riječima ministra unutrašnjih poslova Olivera Spasovskog Aleksandar je indirektno umiješan u otmicu djevojčice, iako je to uporno negirao.

– Kao što vam je već poznato, motiv je lični interes i, prema prvim saznanjima, jedno od lica je saglasno i sa znanjem člana porodice organizovalo izvršenje krivičnog djela kako bi iznudilo novac od majke maloljetnice od čega bi svi umiješani imali novčanu, odnosno materijalnu korist – rekao je juče načelnik policije.

Vanjinom ocu, osumnjičenom da je učestvovao u gnusnom činu otmice kćerke, koja je potom ubijena, juče je određen pritvor od dva dana, piše Blic.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) raspisalo je juče međunarodnu potjernicu za Ljupčom Palevskim Palčom, prvoosumnjičenim za otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje Gorčevske i 74-godišnjeg Pančeta Žežovskog iz Velesa.

Iz Skopskog javnog tužilaštva saopšteno je da je za osumnjičenog Palevskog, koji je u bjekstvu, izdat nalog po hitnom postupku za sprovođenje istrage o krivičnim djelima otmice i ubistva. Njemu je danas Osnovni krivični sud odredio pritvor u odsustvu, koji će početi da se primjenjuje nakon njegovog otkrivanja.

autor:http://srpskainfo.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.