Zelenski priča bajke svojim građanima

Zelenski priča bajke svojim građanima

Nemoguće je predvidjeti kada, ali Ukrajina će pobijediti. Već smo došli do strateške prekretnice. Već idemo prema našem cilju, našoj pobjedi – rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u novom obraćanju narodu.

Potrebno nam je vrijeme, strpljenje, naša mudrost, energija, trebamo raditi svoj posao najbolje što možemo – nastavio je.

– Ako se tako nastavi, onda paketi sankcija protiv Rusije nisu dovoljni i očekujem nove sankcije Rusiji od naših partnera.

Rusija mora platiti za ovaj strašni rat, mora plaćati svakodnevno, poručio je.

– Humanitarna katastrofa su dvije riječi koje su postale sinonim za druge dvije riječi, Ruska Federacija – rekao je Zelenski.

Share

2 komentara na “Zelenski priča bajke svojim građanima

  1. Zelinski i Ukrajinski narod sigurno dobijaju rat.
    Rusija nikada u istoriji nije mogla slomiti zapad.
    60 god su pokušavali i na kraju bankrotirali.
    Ameri pošalju vojsku 7000 km od kuće i riješe rat za 15 dana, a Rusi pred svojom kućom nemogu jer su sirotinja pa im vojska nema ni za jesti. Prodaju gorivo narodu jer ratuju za 250 e i još si od toga plate uniformu

  2. Ovoj Zeleni pravi komendiju za svoj narod…… Kad ces prestati da guras svoj narod u rat. Cekas naredenje od svoji sefova zavrsices ti od njih kao i binladen….. Dobar si dok ih slusas ali ces od njih i zavrsiti svoj rat……..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.