ZIMU ĆE PRATITI SAMO MRAK I SNIJEG“ Gasprom poslao video poruku Evropi zbog koje ćete se naježiti!

ZIMU ĆE PRATITI SAMO MRAK I SNIJEG“ Gasprom poslao video poruku Evropi zbog koje ćete se naježiti!

Ruski državni energetski gigant Gasprom koristio je pjesmu iz sovjetskog doba u adaptiranoj verziji u svojoj novoj reklami. Video prikazuje zatvaranje ruskih gasovoda i evropskih prestonica kako se spušta „zloslutna zima“.

 

„A zima će biti velika, evo, gle, preko rijeke. Jesen polako umire i maše žutom rukom“, pjeva Jurij Vizbor u jednom od svojih najvećih hitova, koji se završava predviđanjem da će zimu pratiti „samo mrak i snijeg“.

Najveći ruski gasovod, koji snabdjeva Evropu prirodnim gasom, neće raditi dok Siemens Energi ne popravi opremu, rekao je Reutersu drugi zvaničnik Gasproma Vitalij Markelov, prenosi Daily Mail.

Gasprom je prošle nedjelje prvobitno najavio trodnevnu obustavu isporuke gasa kroz gasovod Sjeverni tok 1, a zatim je najavio da će gasovod biti zatvoren na neodređeno vrijeme.

Sada je i ruski Gasprom video reklamom poslao zloslutnu poruku Evropi. Na snimku se vidi zatvaranje gasovoda, snimci evropskih prestonica, vjetro i solarnih elektrana, gašenja gasa u proizvodnji i domaćinstvima i dolazak oštre zime nad starim kontinentom.

Video snimak prati pjesma A zima bo velika (A zima budet bolšaja), koju je napisao sovjetski pisac Jurij Vizbor. Ovaj opisuje oproštaj od jeseni, opadanja lišća, snježnih naleta i sumraka i snijega.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.