Srpska, mjesto gdje se osjećam kao kod kuće!

Srpska, mjesto gdje se osjećam kao kod kuće!

Srpski teniser Novak Đoković rekao je na konferenciji za novinare, u sklopu turnira Srpska open u Banjaluci, da mu je čast biti u ovom gradu u kojem je, kako ističe, uvijek dočekan s ljubavlju i ima veliku podršku.

On je rekao da nije bio zadovoljan rezultatom u Monte Karlu, ali kaže da je okrenuo novi list. U tenisu je dobra stvar, kaže Đoković, što uvijek postoji nova prilika za dokazivanje.

„U Banjaluci sam odmah po slijetanju dobio mnogo podrške. Republika Srpska, pogotovo za tenisere iz Srbije, je najbolje mjesto gdje možemo da igramo. Osjećamo veliku podršku. Nikada nisam igrao u Banjaluci. Sada imam priliku. Uvijek sam želio da igram u Banjaluci. Igrao sam 2009. sa Troickim egzibicioni meč i već tada sam osjetio podršku koliku imamo ovdje. Ova nedjelja je posebna. Samim tim, moj pristup turniru će biti drugačiji. Radujem se svemu, nadam se i ljepšem vremenu da što više ljudi dođe“, izjavio je Novak.

On je rekao da u svakom meču želi da pobjeđuje, ali želi da uživa i u svakom trenutku van terena, u komunikaciji s ljudima.

Na pitanje u kakvom je stanju njegov lakat, Đoković je rekao da nije u idealnom stanju, ali misli da će biti spreman za prvi meč.

„Misli i pažnja su mi usmjereni ka Banjaluci. Tenisom se bavim 20 godina, pa sam se umorio od tih pitanja šta mi je sljedeće. Moja energija je usmjerena ka ovoj nedjelji. Najveća prepreka na ovom, ali i svim ostalim turnirima mi je Novak Đoković“, rekao je Đoković.

Na pitanje novinara ATV-a kad možemo da ga očekujemo na terenu i da li je zadovoljan teniskim kompleksom u Banjaluci,  rekao je da je za sad samo trenirao na pomoćnom terenu, a očekuje da bi na teren mogao izaći u srijedu.

„Probao sam samo teren za trening do sada. Nadam se da ću prije meča stići da odradim trening na glavnom terenu. Sa ovim dečkom što je savladao Vavrinku (Luka van Eš), nisam nikad igrao. Brz je, teško je probiti ga“, rekao je srpski teniser.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.