Kordon italijanskih karabinjera se povukao sa glavnog mosta na Ibru

Kordon italijanskih karabinjera se povukao sa glavnog mosta na Ibru

Kordon italijanskih karabinjera se povukao sa glavnog mosta na Ibru.

Kordon italijanskih karabinjera povukao se sa glavnog mosta na Ibru.

Na mostu, koji razdvaja južni od sjevernog dijela Kosovske Mitrovice, gdje većinom žive Srbi, kao i do sada ostaje nekoliko karabinjera sa dva blindirana i dva terenska vozila, prenosi RTS.

Policija samoproglašenog Kosova upala je u petak, 30. avgusta, u zgrade privremenih organa Vlade Srbije u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije Fonda PIO, prostorije Kancelarije za Kosovo i Metohiju Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.

Delegacija Srpske liste juče je na odvojenim sastancima sa ambasadorima zemalja Kvinte, zamjenikom komandanta Kfora i šefom Unmika Karolin Zijade ukazala na potrebu hitne akcije međunarodnih predstavnika, povratka na pređašnje stanje i sprečavanja novih jednostranih poteza Prištine kojima se protjeruju Srbi sa Kosova i Metohije.

Najnoviju jednostranu akciju Prištine osudili su misija ЕU u Prištini, kao i Ambasada SAD, te ambasadori Njemačke, Velike Britanije i Francuske.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.