Bivšem policajcu iz Banjaluke i uhapšenima u akciji “Eskadron” produžen pritvor

Bivšem policajcu iz Banjaluke i uhapšenima u akciji “Eskadron” produžen pritvor

Bivšem policajcu iz Banjaluke i uhapšenima u akciji “Eskadron” produžen pritvor.

Vrhovni sud Republike Srpske produžio je pritvor za još dva mjeseca za 12 uhapšenih u akciji kodnog naziva “Eskadron”, saznaje Srpskainfo.

Pritvor je produžen Borislavu Đukanoviću zvanom Gru, Miladinu Lugiću, Vladimiru Maliću, Vladimiru Maksiću, Aleksandri Radočaj, Darku Pavljuku, Dragoslavu Jungiću i Dijani Palačković.

 

 

Prema odluci vijeća Vrhovnog suda RS, do kraja oktobra u pritvoru ostaju Goran Stojanović, Aleksandar i Mladen Ćutković i Mladen Trubajić.

Banjalučko tužilaštvo sumnjiči ih za neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, dok se osumnjičeni Mladen Ćutković, Dragoslav Jungić, Dijana Palačković i Goran Stojanović terete još i za krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga.

Pritvor osumnjičenima produžen je zbog opasnosti da će ukoliko budu na slobodi, uticati na svjedoke, te ponoviti krivično djelo. Prvoosumnjičeni u akciji je Borislav Đukanović zvani Gru.

Tužilaštvo će tokom budućeg sudskog postupka dokazivati da se radilo o kriminalnoj grupi koja se duži vremenski period bavila nedozvoljenom proizvodnjom i prometom droge na području Banjaluke. Na Đukanović je u septembru 2022. godine pucano u blizini Tržnog centra ”Delta”, piše Srpskainfo.

 

 

Nepoznati napadač koji je bio na motociklu tada je ka Đukanoviću ispalio najmanje dva metka i oba su promašila Đukanovića.

U akciji ”Еskadron” u maju ove godine uhapšen je i bivši policajac Vladimir Malić kojem se na teret stavlja prodaja kokaina.

Iz policije je ranije saopšteno da je u akciji ”Eskadron” zaplijenjeno oko 900 grama bijelog praška nalik kokainu, 1,1 kilogram marihuane i 35.000 KM.

autor:http://bl-portal.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.