9. januara potomci žrtava odlučili da neće dozvoliti da se genocid ponovi

9. januara potomci žrtava odlučili da neće dozvoliti da se genocid ponovi

Savjetnik predsjednika Republike Srpske Radovan Kovačević rekao je da je Srpska nastala 9. januara 1992. godine, u miru, kada nije bilo ratnih sukoba u BiH i tog dana nije pala nijedna žrtva.

Kovačević je dodao da se srpski narod odbranio u ratu koji su neki drugi željeli i izborili se za taj rat 1. marta kada su, između ostalog, i ubili jednog Srbina u njegovom rodnom gradu Sarajevu i 26. marta kada su u Sijekovcu ubili veliki broj srpskih civila.

“Ali, bitno je da odgovorimo onim zlobnicima, zlonamjernicima koji, sram i stid da ih bude, kažu da je 9. januar početak nekakvog genocida. Njima moramo da kažemo da su 9. januara, po uzoru na Јevreje, naše najbliže rođake po žrtvi, koji su proglasili državu Izrael da im se ne bi ponovio Holokaust, predstavnici našeg naroda kao potomci žrtava najstrašnijeg genocida uz Holokaust u Drugom svjetskom ratu odlučili da neće dozvoliti da se genocid nad našim narodom ponovi“, ističe Kovačević.

Kovačević je dodao da je to Republika Srpska – sloboda, pobjeda i mir za sve njene građane bez obzira na njihovu nacionalnost, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost.

autor:rtrs, foto i video: RTRS

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.