Aleksandar Vučić poručio „Odgovaran angažman u dijalogu sa Prištinom“

Aleksandar Vučić poručio „Odgovaran angažman u dijalogu sa Prištinom“

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je na sastanku sa delegacijom Atlantskog savjeta zahvalio SAD za konstruktivan i odgovoran angažman kada je riječ o procesu dijaloga sa Prištinom s ciljem postizanja kompromisnog i održivog rješenja za Kosovo i Metohiju koje bi obezbijedilo trajni mir i stabilnost u regionu.

Vučić je naglasio da je Beograd posvećen radu na primjeni sporazuma do onoga što za Srbiju predstavlja crvene linije, saopšteno je iz Službe predsjednika Srbije za saradnju sa medijima.

Na sastanku sa članovima delegacije Atlantskog savjeta Vučić je razgovarao o odnosima Srbije sa Vašingtonom, dijalogu Beograda i Prištine i evrointegracijskom procesu, kao i o situaciji u regionu i svijetu.

Vučić je poručio da je jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije dalje unapređenje svih oblasti saradnje sa SAD i podsjetio na poziv za uspostavljanje strateškog dijaloga između dvije države što bi doprinijelo jačanju sveukupnih političkih i ekonomskih odnosa, kao i intenziviranju političko-vojne saradnje.

On je ponovio da je članstvo u EU strateško opredjeljenje Srbije i da država ostaje posvećena reformama.

Iz delegacije Atlantskog savjeta poručili su da prepoznaju istorijske izazove sa kojima se Srbija suočava i da SAD nastavljaju sa pragmatičnim angažmanom na očuvanju mira i stabilnosti i jačanju saradnje i povezanosti na zapadnom Balkanu, uključujući i snažnu podršku inicijativi “Otvoreni Balkan”.

autor:srpskainfo.com foto:srpskainfo.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.