Bakir Izetbegović kandidat SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?!

Bakir Izetbegović kandidat SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?!

Stranka demokratska akcije (SDA) danas će izaći sa listom imena kandidata za Opće izbore koji su zakazani u oktobru. Manje-više sve je poznato i ostalo je da stranka koju predvodi Bakir Izetbegović sve ozvaniči na sjednici predsjedništva.

Očekuje se da će članovi Predsjedništva bezrezervno podržati stranačkog lidera kao kandidata za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda. On je već uveliko kročio u predizbornu kampanju pa se očekuje do kraja neizvjesna borba s kandidatom opozicije Denisom Bećirovićem (SDP).

Nosioci listi za državni parlament su Alma Čolo, Šemsudin Dedić, Šerif Špago, Denijal Tulumović i Nermin Mandra.

Među nositeljima listi za Federalni parlament su Fadil Novalić, Azmir Husić, Mirsad Zaimović, Melika Mahmutbegović, Edin Mušić, Edin Smajić, Nermina Zahirović…

Što se tiče Kantona Sarajevo čini se da su u SDA prelomili pa su između Faruka Kapidžića i Mahira Devića odabrali ovog drugog da bude prvi na listi za Skupštinu KS.

Mediji bliski ovoj stranci javljaju da će za nosioca u HNK biti kandidovana Irma Memidžan, u TK – Irfan Halilagić, u ZDK – Mirsad Hadžić, u BPK – Aida Obuća, u USK – Jasmin Musić, u SBK – Tahir Lendo, u Livanjskom kantonu – Hikmet Hodžić i u Posavskom – Anes Osmanović.

autor:klix.ba, foto: N1

Share

Jedan komentar na “Bakir Izetbegović kandidat SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?!

  1. KAD KAZU NAROD BJEZI IZ BIH ODRICU SE NJIHOVIH PASOSA UZIMAJU DRZAVLJANSTVA DRUGIH ZEMALJA.PA LJUDI KO CE DA GLEDA OVU DINASTIJU IZETBEGOVICA. NEKA SJEDI U FEDERACIJI I SLUSA LAZI OD BAKIRA KAKO RUSI REPUBLIKU SRPSKU SVAKI PUT PRED IZBORE. FUUUUUJJJJJJ

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.