Banjalučki biznismen osumnjičen za kriminal težak 1,2 miliona maraka?

Banjalučki biznismen osumnjičen za kriminal težak 1,2 miliona maraka?

Banjalučki biznismen

Saša Kondić biznismen iz Banjaluke, osumnjičen je za privredni kriminal težak oko 1,2 miliona maraka, piše Srpskainfo.

Izvor Srpskainfo otkriva da su osim Kondića osumnjičeni i D. K., I. J. i J. P.

Navodno, Kondić se sumnjiči da je u avgustu 2020. godine, kao direktor i predsjednik Upravnog odbora jednog privrednog društva iz Banjaluke, potpisao Odluku o prodaji nekretnine, u kojoj je konstatovano da predmetna nekretnina ne čini imovinu velike vrijednosti za privredno društvo, tako da prodaja nije u nadležnosti skupštine privrednog društva.

Na osnovu navedene Odluke potpisan je Ugovor o prodaji nekretnine jednom pravnom licu iz Banjaluke za 1.200.000 KM, koji iznos kupac nikada nije isplatio privrednom društvu.

Na osnovu Rješenja Okružnog privrednog suda u Banjaluci u maju 2021. godine urađeno je vještačenje kojim je utvrđeno da je na dan potpisivanja Ugovora predmetna nekretnina predstavljala veliku vrijednosti za privredno društvo.

D. K. kao član Upravnog odbor privrednog društva, I. J. kao direktor pravnog lica i J. P. kao punomoćnik direktora pravnog lica se sumnjiče da su zajedničkim dogovorom  omogućili potpisivanje kupoprodajnog ugovora iako su znali da kupac neće isplatiti dogovoreni iznos novca.

Ovim krivičnim djelima privrednom društvu je pričinjena materijalna šteta u iznosi od 1.200.000 KM.

autor: http://srpskainfo.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.