BHRT: Gubici, otkazi i imenovanja urednika među kojima nema Srba?!

BHRT: Gubici, otkazi i imenovanja urednika među kojima nema Srba?!

Upravni odbor Radio-televizije BiH, nakon provedene konkursne procedure, na jučerašnjoj sjednici dao je saglasnost na imenovanje urednika programa na BH Radiju 1.

Na osnovu liste najuspješnijih kandidata, saglasnost za imenovanje na poziciju urednice Informativnog programa dobila je Angela Cvitanović, dosadašnja urednica na BHT 1, za urednika Muzičkog programa imenovan je Samir Čulić, a urednicu Zabavno-vođenog programa imenovana je Ljiljana Pepović. Mandat urednika programa traje pet godine.

– Upravni odbor prihvatio je sugestiju Komisije za izbor kandidata da se za urednika Sportskog programa ponovi konkurs, jer se prijavio samo jedan kandidat – saopšteno je iz BHRT.

Upravni odbor, razmatrao je između ostalog, i Prijedlog mjera finansijske sanacije i konsolidacije Radiotelevizije BiH koja se godinama suočava sa padom prihoda od RTV takse i nemogućnosti naplate prihoda.

– Tako je u prošloj godini zabilježen pad prihoda od RTV takse u visini od blizu 800.000 KM, a kao posljedica blokade računa od Poreske uprave FBiH, BHRT je ostao bez 1.400.000 KM. Uprkos velikim finansijskim problemima BHRT nastavlja svoju misiju, uključujući i obezbjeđenje prenosa Svjetskog fudbalskog prvenstva u Kataru. Kako bi obezbijedili rad ovog javnog servisa, menadžment BHRT napravio je plan smanjivanja broja zaposlenih, pripremio niz konkretnih mjera štednje i nastavak aktivnosti na naplati svojih potraživanja koja su predmet sudskih postupaka. U planu je iznajmljivanje prostora te prodaja zemljišta koja je u vlasništvu BHRT – navodi se u saopštenju Upravnog odbora.

Nekadašanja direktorica BH radija Pejka Medić prokomentarisala je posljednja imenovanja UO BHRT-a:

autor:faktormagzin, foto; faktormazin

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.