BOMBARDERI NADLIJEĆU: Grupa migranata probila bodljikavu žicu i ušla u Poljsku!

BOMBARDERI NADLIJEĆU: Grupa migranata probila bodljikavu žicu i ušla u Poljsku!

Grupa migranata na bjeloruskoj granici probila se u Poljsku i kreće duž poljske ograde, javlja bjeloruski Sputnjik.

Izbjeglice su oštetile ogradu od bodljikave žice na prelazu Bruzgi, a poljska policija je sve snimala.

Uz povike, izbjeglice su dotrčale do metalne ograde, iza koje se već nalaze poljske snage bezbjednosti, i počele da jurišaju.

Kako navodi reporter agencije, u Poljsku se probilo oko 150-200 migranata.

Poljske snage bezbjednosti za sada nisu preduzimale nikakve aktivne korake kako bi zaustavile prodor izbjeglica, već su snimale šta se dešava.

Migrantska kriza

Kriza na granici Belorusije sa Letonijom, Litvanijom i Poljskom, kuda su se od početka godine uputili migranti, zaoštrila se 8.novembra. Nekoliko hiljada migranata došlo je do bjelorusko-poljske granice i ne napuštaju pograničnu zonu. Neki od njih pokušali su da uđu u Poljsku razbijajući ogradu od bodljikave žice

Neke grupe migranata povremeno uspjevaju da prodru u Poljsku. Ostali se nalaze na teritoriji Bjelorusije u šatorskom kampu u šumi u blizini granice – prema preliminarnim procenama, tamo je oko dvije hiljade ljudi, uključujući žene i djecu. Bjeloruska strana im dostavlja humanitarnu pomoć. Sa druge strane, poljske vlasti pojačale su vojno prisustvo na granici.

Zemlje Evropske unije optužuju Minsk za namjernu eskalaciju krize i pozivaju na uvođenje sankcija. Predsjednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smatra da su za ovu situaciju krive same zapadne zemlje, zbog čijih akcija ljudi bježe od rata.

Foto:TBT

Share

Jedan komentar na “BOMBARDERI NADLIJEĆU: Grupa migranata probila bodljikavu žicu i ušla u Poljsku!

  1. Demokratski bobarderi na civile i to mozete zamisliti civile kojima je nato razorio drzave i donio demokratiju..I imaju obraza pricati o zlicinima i zlicincima fuj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.