Brani se ćutanjem: Počelo saslušanje oca monstruma koji je svojoj kćerki činio razna zlodjela

Brani se ćutanjem: Počelo saslušanje oca monstruma koji je svojoj kćerki činio razna zlodjela

U prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu saslušan osumnjičeni Uroš Pašajlić koji je osumnjičen da je držao zatočenu kćerkicu od osam godina u stanu na Zvezdari.

Njemu se na teret stavljaju krivična dela Nasilje u porodici iz čl. 194 st. 3 u vezi sa st. 1 Krivičnog zakonika, krivično djelo Zlostavljanje i mučenje iz čl. 137 st. 2 Krivičnog zakonika i dr.

Osumnjičeni Uroš Pašajlić je u prisustvu izabranog branioca izjavio da će iskoristiti svoje zakonsko pravo i braniti se ćutanjem, kao i da je u dužem vremenskom periodu koristio opojne droge i alkohol.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo da se prema osumnjičenom odredi pritvor u trajanju od 30 dana, po svim zakonskim osnovima, s obzirom da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svjedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo, kao i da su način izvršenja krivičnog djela i težina njegove posledice doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti pravično i nesmetano vođenje krivičnog postupka.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom Pašajliću je stavljeno na teret da je u vremenskom periodu dužem od dvije godine bezobzirnim ponašanjem ugrožavao tjelesni integritet svoje kćerke, maloljetne oštećene L.P. čime bi učinio krivično djelo Nasilje u porodici iz čl. 194 st. 3 u vezi sa st. 1 Krivičnog zakonika.

U toku postupka biće preduzete dokazne radnje u cilju utvrđivanja da li se u radnjama osumnjičenog Pašajlića stiču obilježja i krivičnih dela Zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica iz čl. 193 Krivičnog zakonika i Kršenje porodičnih obaveza iz čl. 196 Krivičnog zakonika učinjenih na štetu maloletne oštećene L. P.

Takođe, biće preduzete dokazne radnje kako bi se utvrdilo da li je na štetu oštećene I. L. emotivne partnerke osumnjičenog Pašajlić učinjeno krivično delo Nasilje u porodici iz čl. 194 st. 1 Krivičnog zakonika, krivično djelo Zlostavljanje i mučenje iz čl. 137 Krivičnog zakonika i krivično dejlo Protivpravno lišenje slobode iz čl. 132 Krivičnog zakonika.

– Naime, nakon što je dana 24.03.2023. godine izvršen pretres stana na teritoriji GO Zvezdara u kom je pronađena maloletna oštećena, dežurni zamenik javnog tužioca je naložio policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim U.P. koji se dao u bekstvo. Isti je dana 28.03.2023. godine pronađen i lišen slobode, te je donijeto rješenje o njegovom zadržavanju u trajanju od 48 časova – navodi se u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu, prenosi Blic.

U toku postupka biće ispitane oštećene i drugi svedoci koji bi mogli imati saznanja od značaja za postupak, naloženo vršenje psihijatrijskog vještačenja osumnjičenog, kao i sudsko-medicinskog vještačenja telesnih povreda, pri čemu će od Dečje klinike biti pribavljena medicinska dokumentacija za oštećenu L.P. kako bi se utvrdilo u kakvom je stanju ista primljena na kliniku, a biće preduzete i druge radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja i donošenje odluke. Istovremeno, pripadnici Uprave kriminalističke policije u saradnji sa tužilaštvom rade na utvrđivanju eventualne odgovornosti drugih lica koji su na posredan način doveli do situacije u kojoj se našla maloljetna oštećena L.P.

Tužilaštvo će blagovremeno obavijestiti javnost o svim rezultatima istrage koju sprovodi, kao i o saznanjima do kojih su vršenjem potrebnih provera došli drugi državni organi.

Autor:srpskainfo.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.