Detalji akcije “Specijal” u Banjaluci: Uhapšen muškarac, pronađena droga

Detalji akcije “Specijal” u Banjaluci: Uhapšen muškarac, pronađena droga

Filip Živković (24) uhapšen je u policijskoj akciji “Specijal” u Banjaluci, nakon što je policija kod njega pronašla veću količinu marihuane.

U Policijskoj upravi Banjaluka navodi da je F.Ž. uhapšen je u okviru operativne akcije kodnog naziva “SPECIJAL” zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga”.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, izvršen je pretres na jednoj lokaciji na području Grada Banjaluka.

“Tom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 655 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Marihuanu, dvije digitalne vage, dva laptopa, mrvilica i novac u iznosu od 2.750 eura i 210 KM za koji se sumnja da je pribavljen izvršenjem krvičnog djela, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela”, navodi se u saopštenju policije.

Policija je nakon provjera utvrdila da je za navedenim licem raspisana crvena difuzna potjernica Interpola Beograd zbog krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Živković će nakon završene kriminalističke obrade uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, danas, biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka

Prema nezvaničnim saznanjima, u Banjaluci se krio od maja prošle godine i živio je u iznajmljenom stanu.

Prilikom prodaje opojne droge lažno se predstavljao, pod drugim imenom i prezimenom.

Autor:bl-portal.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.