Nova atrakcija u Doboju – panoramski bus

Nova atrakcija u Doboju – panoramski bus

U ljepotama Doboja od sada je moguće uživati tokom vožnje turističkim autobusom. Uz točeno pivo koje je u ponudi tokom vožnje i na svježem vazduhu, za 40-ak obiđe se 6 km grada. Kapacitet je 15 ak mjesta, a za prvu vožnju tražilo se mjesto više.

„Drago mi je da ovako nešto imamo, atrakcija je biće djeci interesantno evo i nama je odraslima“, kažu građani.

„Predivno iskustvo, preporučila bih mladima da isprobaju vožnju da osjete nešto novo u našem gradu“, dodaju građani.

Panoramsko razgledanje i upoznavanje znamenistosti cilj je tura. Kreću iz parka, glavnom ulicom pokraj Ćire.

„Zatim ćemo skrneuti desno pa ćemo imati novu pravoslavnu crkvu, zatim u Vidovdanskoj ulici imamo muzej, biblioteku , katoličku crkvu, naastavljamo dole, sinagoga džamija, gradina“, rekao Je Dario Đurić, vlasnik Bir Bajka.

Za volanom je Stefan. Vozilo kaže, nije zahtjevno, brzina od 20 ak kilometara na sat prilagođena razgledanju.

„Nema nikakve razlike još bus je elktrićni pogon i stvarno nije uopšte zahtjevno, a pored toga imamo pedale koji mogu turisti koji budu gosti  pokretati“, rekao je Stefan Gavrić, vozač.

U atrakciji na dobojskim ulicama uživala je i ministr porodice omladine i sporte. Ovoga puta u ulozi sugrađanke, kaže vožnja je idealna za  porodično uživaje.

„Evo imali smo priliku vidjeti i manju djecu na bajku da mogu doći mogu vidjeti nešto sasvim novo ne mora se ići na fitnes zatvorene prosotrije evo prilike da se pedala na otvorenom“, rekla je Selma Čabrić, ministar porodice, omladine i sporta.

Prva dva dana vožnje su promotivne i besplatne. Nakon toga uz jedno piće gratis krsarenje dobojskim ulicama koštaće 10 maraka.

Autor:ATV

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.