Direktor Policije Republike Srpske o akciji “Transporter”: Hapšenja neće stati

Direktor Policije Republike Srpske o akciji “Transporter”: Hapšenja neće stati

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske od ranih jutarnjih sati provode realizaciju operativne akcije kodnog naziva „Transporter“, a radi se o kriminalnoj grupi koja je na području zapadnog Balkana i zemalja Evropske unije organizovala nedozvoljenu proizvodnju i promet opojnih droga u velikim količinama.

Rekao je Siniša Kostrešević, direktor Policije Republike Srpske, koji je potvrdio da je među uhapšenima i Bojan Cvijetić, bivši savjetnik bivšeg ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića, kao i suspendovani inspektor MUP-a Srpske. Uhapšena je i određena grupa lica sa područja Gradiške, Banjaluke, Istočnog Sarajeva, ali i Tuzle.

„Radi se o nastavku operacije čija je realizacija započeta još u julu hapšenjem našeg inspektora, sada već suspendovanog, Mladena Milovanovića i pripadnika ‘škaljarskog klana’ Miloša Božovića. MUP Srpske i Polcija Srpske provodi već duže vrijeme istražne radnje protiv ove grupe, koja je od 2019. godine u kontinuitetu vršila ovo krivično djelo. Predmet istrage je 11 lica, devet lica je stavljeno pod kontrolu, dva lica još uvijek tražimo i nadamo se da će i oni uskoro biti stavljeni pod kontrolu“, rekao je Kostrešević.

Ova akcija se sprovodi u saradnji sa drugim policijskim agencijama u BIH, a Kostrešević je ovom prilikom zahvalio Europolu, kao i polciji Kantona Sarajevo i pripadnicima SIPA. Dodao je da hapšenja ovdje neće stati.

autor; Faktor

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.