NA KORAK OD RATA: Ponovo sukobi na granici Jermenije i Azerbejdžana

NA KORAK OD RATA: Ponovo sukobi na granici Jermenije i Azerbejdžana

Parlament Jermenije saopštio je danas da je 15 jermenskih vojnika poginulo u okršajima na granici sa Azerbejdžanom, javio je Interfaks.

Prethodno je Ministarstvo odbrane Jermenije saopštilo da je Azerbejdžan zarobio 12 jermenskih vojnika.

Jermenija je ranije danas zatražila od Rusije pomoć u odbrani svog teritorijalnog suvereniteta od Azerbejdžana i saopštila da su na granici u toku žestoki sukobi sa azerbejdžanskim snagama.

uski predsjednik Vladimir Putin i jermenski premijer Nikol Pašinjan razgovarali su danas telefonom o situaciji na granici između Jermenije i Azerbejdžana, saopšteno je iz Kremlja bez preciziranja detalja.
Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu razgovarao je telefonom sa kolegama iz Jermenije i Azerbejdžana i pozvao ih da prekinu aktivnosti koje doprinose eskalaciji sukoba između dvije zemlje, saopšteno je iz Ministarstva odbrane, a prenosi Interfaks.

Jermenija je ranije zatražila od Rusije pomoć u odbrani od Azerbejdžana, nakon sukoba na granici u kojem je, prema tvrdnji Jermenije, poginulo 15 jermenskih vojnika, a 12 zarobljeno. Jermenske snage izgubile su dva borbena položaja.

 

Izvor: SRNA-Rojters

Foto:  AP Photo / Armenian Defense Ministry

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.