Dodik tužio BHT!

Dodik tužio BHT!

Kabinet predsjednika Republike Srpske prijavio je Regulatornoj agenciji za komunikacije (RAK-u) Radio-televiziju BiH – BHRT i urednika emisije BHT1 Uživo zbog povreda Kodeksa o audiovizulnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija.

Kako se navodi u saopštenju Kabineta predsjednika dana 5. jula 2023. godine gostujući u emisiji BHT1 Uživo, gost Elvis Fejzić, profesor na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, pozvao je na angažovanje građana, odnosno pozvao na njihovo suprostavljanje neodgovornoj vlasti oličenu u predsjedniku Republike Srpske, koga je tom prilikom nazvao uzurpatorom zajedničke imovine.

„Navedeni je u svojoj izjavi otišao i korak dalje te tražio zaustavljanje i sankcionisanje predsjednika Republike Srpske, legalnim sredstvima, a ako to nije moguće ne treba ni birati sredstva protiv Milorada Dodika, što implicira da ga treba zaustaviti čak i nelegalnim sredstvima, što se može tumačiti i kao otvorena prijetnja i poziv na napade svim sredstvima protiv predsjednika Republike“, navedeno je u saopštenju Kabineta predsjednika Srpske.

Skandalozno: Fejzić sa BHT-a poziva da se Dodik sankcioniše svim raspoloživim sredstvima

U saopštenju se dodaje da navedena izjava profesora Elvisa Fejzića, koja je imala podršku i odobravanje od strane voditeljke emisije, u suprotnosti sa Opštim programskim principima i to Osnovnim principima sadržanim u Kodeksu o audiovizielnim medijskikm uslugama i medijskim uslugama radija, kao i u suprotnosti sa principima pravičnosti i nepristrasnosti istog Kodeksa.

„Takođe, navedena izjava sadrži i elemente govora mržnje, te kao takva ima biti adekvatno sankcionisana primjenom odredbi Zakona o komunikacijama i Pregleda povreda i odgovarajućih kazni koje izriče Regulatorna agencija za komunikacije.

Imajući u vidu navedeno Kabinet predsjednika Srpske traži da Regulatorna agencija za komunikacije BiH donese odluku kojom će izreći adekvatnu sankciju prema navedenom mediju, kao i odgovornim licima u istom“, stoji u saopštenju Kabineta predsjednika Republike Srpske.

Ko je Elvis Fejzić koji poziva sa sankcionisanje Dodika?

U saopštenju još stoji da mediji u FBiH u velikoj mjeri koriste govor mržnje i otvoreno prijete predsjedniku Srpske i drugim funkcionerima Srpske, zbog čega će Kabinet predsjednika nastaviti da kontinuirano prijavljuje ovakve aktivnosti RAK-u.

autor:agencije

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.