Emir Hadžihafizbegović ponovo izvrijeđao SRBE: U Banjaluci i Beogradu na vlasti su FAŠISTI

Emir Hadžihafizbegović ponovo izvrijeđao SRBE: U Banjaluci i Beogradu na vlasti su FAŠISTI

Poznati glumac gostovao je na televiziji N1 zajedno sa predsjednikom Helsinškog odbora u Srbiji, Sonjom Bisreko a povodom filma o Srerbenici Jasmile Žbanić.

Filim je dobio nagradu kao najbolji Evropski filim a A Biseko i Hađdžihafizetbegović nisu štedjeli riječi vrijeđajući Srbe kao narod. Prenosi portal objektiv.rs.

Predsjenik Helsinškog komiteta Srbije Sonja Biserko je istakla da je “istina mnogo gora od priče Jasmile Žbanić” i danas 26 godina nakon rata i genocida aktuelna, posebno u vreme pretnji miru, i poziva na rat”.

– Film je dobio visoku nagradu i priznanje i time je skrenuta pažnja i na ono što se trenutno dešava u BiH. Jedna strana, a to je RS ponovno želi da stvori svoju vojsku, vojsku RS koja je počinila takve strašne zločine i koja se izdvaja u haškim presudama za genocid u Srebernici. I zato je ova inicijativa izuzetno važna – dodaje Biserko.

Emir Hadžihafizbegović, jedan od glumaca u filmu, kaže da je film i “upozorenje za sve one predstavnike, koji samo posmataraju što se danas dešava u Bosni i Hercegovini”. Hadžihafizbegović je doslovno poručio da su u Banja Luci i Beogradu na vlasti fašisti koji ne žele da priznaju “genocid u Srebrenici”!

Neka nas više stvarno ne smatraju nekim budalama i neka ne podcenjuju našu inteligenciju ovi iz međunarodne zajednice. Kada dođu i kažu na političkim liderima je da se dogovore i taj termin pomirenja naroda, narodi se nikada nisu svađali. Sasvim je izvesno da je fašizam u političkom smislu i dalje proaktivan i da ga treba jasno označiti. I zbog toga ga vlast ne želi pustiti ni u Beogradu, ni u Banja Luci – rekao je.

Jasno je da su ovim izjavama Biserko i Hadžihafizbegović izneli najsramnije uvrede na račun Srbije i Republike Srpske, etiketirajući srpski narod kao “genocidan”. Prenosi objektiv.rs

autor: Faktor, objektiv.rs

Share

4 komentara na “Emir Hadžihafizbegović ponovo izvrijeđao SRBE: U Banjaluci i Beogradu na vlasti su FAŠISTI

  1. Sta reci o ovom kontejneru muslimanskom.fasisti su ti bili i ti i tata i deda .apradeda ili prandjed ti bio Srbin pa nije mogo biti fasista bijedo ljudska.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.