Francuska vlada uprkos protestima ne odustaje od reforme penzija

Francuska vlada uprkos protestima ne odustaje od reforme penzija

​Portparol francuske vlade Olivije Veran izjavio je u današnjem intervjuu za nedeljnik Žurnal di dimanš da će izvršna vlast nastaviti da unaprjeđuje i reorganizuje društvo, uprkos blokadama i protestima.

Istakao je da promjene penzionog sistema „ne znače da reformska agenda francuske vlade odlazi u penziju“.

„Penziona reforma ne označava kraj reformskog procesa. Sutra će biti drugih reformi, koje ćemo voditi mi ili vlade koje će doći poslije nas“, istakao je Olivije Veran za pariski nedjeljnik.

Prema njegovim riječima, neki novi reformski zahvati „biće nepopularni, ali neophodni za budućnost zemlje“ i potvrđeni i aktivirani kroz demokratsku parlamentarnu proceduru, prenose Novosti.

Pokrenute istrage o nasilju francuske policije nad demonstrantima

Istrage su fokusirane na upotrebu prekomjerne sile i verbalnih prijetnji policijskih timova demonstrantima, objavila je nacionalna televizija BFM.

U Francuskoj je pokrenuto 15 istraga o nasilju policije nad demonstrantima tokom masovnih protesta održanih protiv nepopularne penzione reforme francuskog predsjednika Emanuela Makrona, objavili su lokalni mediji.

„Istrage su fokusirane na upotrebu prekomjerne sile i verbalnih prijetnji policijskih timova demonstrantima“, objavila je nacionalna televizija BFM, prenosi Anadolija.

Dodaje se da je 12 istraga pokrenuo ministar unutrašnjih poslova, a tri javni tužilac u Parizu.

Mateu Valet, viši službenik policijskog sindikata SICP, rekao je za BFM da umor policije pod teškim radnim uslovima može imati veze s nasilnim praksama nekih policajaca.

Autor:nezavisne.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.