„Garda Panteri“: Gradonačelnik Bijeljine spomenik borcima pretvara u konjušnicu!

„Garda Panteri“: Gradonačelnik Bijeljine spomenik borcima pretvara u konjušnicu!

Veterani „Garde Panteri“ su sa današnjeg protesta ispred Gradske uprave poručili gradonačelniku Bijeljine Ljubiši Petroviću da se ne poigrava sa boračkom populacijom i da mu neće proći odluka da spomen-područje gardista pretvori u konjušnicu.

„Petrović namjerava da objekat dodijeli ergeli konja `Huskić` u zamjenu za glasove Roma protiv svog opoziva“, rekao je novinarima predsjednik Udruženja veterana Garde Petar Cvijetinović.

On je naveo da je gradonačelnik odbio da produži ugovor o gazdovanju objektom ratne komande „Pantera“ na bijeljinskom hipodromu gdje je ovo udruženje namjeravalo da uredi spomen-područje herojima odbrane grada i Republike Srpske.

„Šokirani smo odlukom, prikupili smo arhivsku građu i građevinski materijal vrijedan 60.000 KM, a od gradonačelnika dobili odbijenicu i tužbu za 6.000 KM zbog neplaćenog PDV-a, što je prijetnja za blokadu računa Udruženja i onemogućavanje pomoći boračkoj populaciji“, naveo je Cvijetinović.

On kaže da gradonačelnik ne odgovara ni na njihove dopise i pozive na dogovor, zbog čega su mu danas dali rok do narednog petka, a ako se ponovo ogluši izvešće borce na masovni protest.

„Najmonstruoznije nas na društvenim mrežama napadaju botovi gradonačelnika koji kriminalizuje nas odlikovane borce jedne od najslavnijih jedinica Vojske Republike Srpske, ali neće nas pokolebat“, zaključio je Cvijetinović.

Sekretar Udruženja Garde „Panteri“ Radiša Lukić rekao je novinarima da Gradska uprava u Bijeljini osporava prava demobilisanih gardista i ne vodi računa o potrebama boračke populacije.

„Imamo informaciju da je samo posljednjih dana i Gradskoj upravi zaposleno 12 ljudi, ali nikada tu nema zaposlenja za demobilisane borce“, naveo je Lukić.

On je zaključio da je sramno ponašanje gradonačelnika koji iskazuje krajnje nepoštovanje prema borcima.

autor:ATV

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.