Gaza tokom noći prošla kroz pakao, IDF koristila monstruozno oružje, ubijen komandant Hamasa

Gaza tokom noći prošla kroz pakao, IDF koristila monstruozno oružje, ubijen komandant Hamasa

Gaza prošla pakao

Izraelski borbeni avioni ubili su komandanta Hamasove vazdušnih snaga, koji je učestvovao u planiranju napada 7. oktobra, saopštio je IDF.

Asem Abu Rakaba bio je odgovoran za Hamasove bespilotne letjelice, paraglajdere, detekciju i obranu iz vazduha, navodi se u saopštenju.

„Učestvovao je u planiranju masakra u zajednicama koje okružuju Pojas Gaze 7. oktobra.

Upravljao je teroristima koji su se paraglajderima infiltrirali u Izrael i bio je odgovoran za napade dronovima na položaje IDF-a“, dodali su Izraelci, prenosi Index.hr.

Kasno sinoć počelo je najmasovnije bombardovanje enklave od početka eskalacije nakon čega je usledila velika akcija kopnenih snaga IDF iz tri pravca.

Hamas je istovremeno nastavio da ispaljuje projektile na izraelske gradove kao odgovor, ali razmere nisu uporedive sa izraelskim napadima.

Gaza prošla pakao

Stalni predstavnik Izraela u UN drsko izjavio je da je svetska organizacija izgubila legitimitet nakon usvajanja bliskoistočne rezolucije u Generalnoj skupštini kojom se poziva na hitno primirje u zoni palestinsko-izraelskog sukoba. Izrael je saopštio da kategorički odbacuje preziran poziv UN na prekid vatre.

Na severnoj granici aktivnost Hezbolaha je smanjena, ali zbog širenja kopnenih napada Izraelskih odbrambenih snaga može se ponovo povećati.

Na Zapadnoj obali izraelske snage bezbednosti nastavljaju sa masovnim zatvaranjem Palestinaca.

Jemenski Huti iz pokreta Ansaralah pokušali su da pokrenu raketni napad na južni Izrael, međutim, projektil se srušila nadomak egipatskog gradu Taba.

Došlo je i do napada na izraelsku vojnu bazu Dahlak u Crvenom moru.

Iran obećava da će otvoriti nove američke frontove ako SAD ne prestanu da podržavaju Izrael.

Ni protesti širom svijeta zbog rata u Gazi ne prestaju

Jevrejski  demonstranti zatvorili su Grand Central u Njujorku. Traže mir.

Stotine ljudi koji su zahtijevali prekid vatre između Izraela i Hamasa prisilili su vlasti juče da zatvore Grand Central Terminal, jedno od glavnih tranzitnih čvorišta Njujorka, objavila je Metropolitanska saobraćajna uprava (MTA).

autor: agencije

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.