Imamović se nakon ubistva mirno predao policiji!

Imamović se nakon ubistva mirno predao policiji!

U pucnjavi ispred ”Irish puba“ u Doboju ubijen je Ćamil Omerović (28) i ranjen Amar Mahmutović (37) obojica iz Doboj Istoka. Zbog sumnje da je počinio ovaj stravični zločin uhapšen je Semir Imamović (34) iz Tešnja koji se tereti za teško ubistvo, potvrđeno je za ATV.

Ubistvo se dogodilo sinoć oko 23 časa, a kao što je ATV i objavio svemu je kumovala svađa između žrtava i osumnjičenog, do koje je navodno došlo zbog konobarice.

Izvor blizak istrazi otkriva da se ubica i osumnjičeni nisu poznavali i sumnja se da je sukobu ”kumovao” aklohol.

Naime, Omerović i Mahmutović u kafić su došli juče oko 18 časova, a tri sata kasnije stigao je i Imamović. Sjedili su za odvojenim stolovima i imali određenu komunikaciju, sve dok nije došlo do svađe.

”Došlo je do verbalnog sukoba, nakon kojeg su izašli ispred paba. Tu su nastavili svađu i Imamović je u jednom trenutku potegao pištolj. Omerovića je pogodio sa jednim hicem u grudni koš i on je ubrzo podlegao. U Mahmutovića je ispalio tri hice. Dva su pogodila u grudni koš, a radi se o ustrelnoj i prostrelnoj rani, dok ga je treći metak pogodio u natkoljenicu”, kaže izvor blizak istrazi.

On dodaje da je Imamović nakon pucnjave ostao ispred kafića, te da se po dolasku policije mirno predao i nije pružao otpor. Prilikom hapšenja kod njega je pronađen pištolj, kojim je zločin najvjerovatnije počinjen. Radi se o nelegalnom oružju pa će osim za teško ubistvo Imamoviću na teret biti stavljeno i krivično djelo nedozvoljen promet i proizvodnja oružja.

Inače, osumnjičeni Imamović je ranije prolazio kroz policijske evidencije, dok žrtve nisu evidentirane kao kriminogena lica.

”Imamović je ranije osuđen zbog krađe i to na uslovnu kaznu. Početkom ovog mjeseca potvrđena mu je i optužnica za nanošenje teških tjelesnih povreda”, kaže izvor iz istrage.

Imamović je nakon hapšenja sproveden na kriminalističku obradu, dok je Mahmutović zadržan na liječenju u dobojskoj bolnici i prema nezvaničnim informacijama nalazi se van životne opasnosti.

Autor:ATV

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.