Iskrvarila do smrti! Detalji ubistva djevojčice (12) kojoj su presudile vršnjakinje

Iskrvarila do smrti! Detalji ubistva djevojčice (12) kojoj su presudile vršnjakinje

Na putu kući od prijatelja, Luiz (12) je nestala. Sutradan je pronađena mrtva na nasipu, a za njeno ubistvo osumnjičene su djevojčice od 12 i 13 godina.

Ovo je šokantan događaj i poseban slučaj. Luiz je žrtva nasilnog zločina. Obdukcija je obavljena u univerzitetskoj bolnici u Majncu. Prema rezultatu, dijete je iskrvarilo od brojnih rana nožem – rekao je viši javni tužilac Mario Manvajler na konferenciji za novinare u utorak.

Prema dosadašnjim informacijama, nije bilo dokaza o seksualnom nasilju. Hitan poziv od Luizinih roditelja policija je primila u 19.45 u subotu nakon što ih je pozvala Luizina najbolja prijateljica.

Zvaničnici su prvobitno pretpostavili da se djevojčica izgubila, a onda i da joj se tamo nešto dogodilo. Policija je uzalud pretraživala okolnu šumu, a onda su se tokom istrage pojavili određeni tragovi koji su počeli da ukazuju da se djevojčici dogodilo nešto loše. To se ispostavilo kao tačno jer je policijski vodič za pse otkrio Luizino tijelo na nasipu u 12.30.

Prema riječima tužioca, dokazi su govorili da su samo dvoje djece mogući počinioci.

Kada službenici te noći nisu mogli ništa da pronađu u šikari, nastavili su pretragu sljedećeg jutra. Istovremeno, u policijskoj stanici su dodatno poznanici nestale djevojčice.

“Djevojčice su saslušane i predočeni su im dokazi koji su otkriveni. Sa njima su bili i rođaci, i dobile su psihološku njegu. Djeca su tada priznala zločin. Potiču iz kruga poznanika žrtve i nisu krivično odgovorne jer imaju 12 i 13 godina”, rekli su policijski službenici.

Prema riječima javnog tužioca, djeca su pod brigom Kancelarije za zaštitu mladih, koja je nadležna za dalje mjere, budući da je starosna granica za krivičnu odgovornost 14 godina. Tokom konferencije za novinare, 30 policajaca nastavilo je da pretražuje stazu od kuće devojke do mjesta gde je pronađeno tijelo. Potraga za oružjem ubistva do sada je bila neuspješna, piše Blic.

autor:bl-portal.com foto:srbija danas

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.