ŠTA JE SVE NAĐENO U KUĆAMA I STANOVIMA BALKANSKOG KARTELA: Samo u 3 plastična bureta više od 2,7 miliona €

ŠTA JE SVE NAĐENO U KUĆAMA I STANOVIMA BALKANSKOG KARTELA: Samo u 3 plastična bureta više od 2,7 miliona €

U okviru međunarodne akcije „EASY“, MUP-a Srbije u saradnji sa Evropolom i Tužilaštvom za organizovani kriminal uhapšeni si i privedeni vođe Balkanskog kartela.

Oni su posljednjih godina organizovali šverc više od sedam tona kokaina na područje Evrope.

Pretresanje stanova i ostalih prostorija koje koriste osumnjičeni izvršene su na lokacijama u Beogradu, Nišu, Loznici, Subotici i Zrenjaninu, a tom prilikom pronađene su 2 snajperske puške, 3 automatske puške, 1 automatski pištolj, 4 pištolja, 1 bomba, 4 prigušivača, 24 detonatorske kapisle i 5 uređaja za daljinsko pokretanje detonatora, 13 paketa plastičnog eksploziva, optički nišan, više stotina komada municije različitog kalibra, perike i silikonske maske.

Pored veće količine novca pronađenog u stanovima koji su koristili, na jednoj od lokacija u specijalnom izgrađenom skrivenom prostoru pronađena su tri plastična bureta sa više od 2.7 mioliona evra.

Kao organizator balkanskog kartela označeni su Mladen Lazarević, zvani Mladenče, i Miroslav Starčević, zvani Deda i Ðeneral, koji su uhapšeni u Srbiji, saznaje Kurir.

– Na teritoriji Beograda, Niša, Lazarevca, Subotice i Zrenjanina uhapšeno je 13 osoba i to: M. S., M. L., M. J., D. Ð., M. M., D. N., I. C., R. R., G. P., M. R., V.S, M. P. i Lj. L., zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga – saopšteno je iz Tužilaštva za organizovani kriminal.

Grupu je, kako se navodi, činilo 20 osumnjičenih, za koje se sumnja da su učestvovali u međunarodnom švercu droge.

autor: http://kurir.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.